Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Ανησυχία στους Τούρκους: “Αν βγούμε από το ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει το όνειρο των 100 ετών”!

"Αμφισβητήσιμη η κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είτε είναι εξοπλισμένα είτε όχι"

Και ξαφνικά, οι Τούρκοι ανησυχούν για τυχόν έξοδο της χώρας τους από το ΝΑΤΟ. Κάνοντας μια ανασκόπηση στις συμμαχίες της περιοχής, οι Τούρκοι διαπιστώνουν ότι οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για αυτούς. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω μετά από τυχόν έξοδο της χώρας τους από το ΝΑΤΟ.

“Η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει το όνειρο 100 ετών”

Στο CNN Turk η παρουσιάστρια Σαϊνούρ Τεζέλ ανέφερε τα εξής σύμφωνα με τα tourkikanea:

“(Η Ελλάδα) Με στήριξη από Αμερική και Γαλλία , έκανε μία τεράστια στρατιωτική επένδυση η οποία ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες της και το μέγεθος της. Ενώ ιδιαίτερα με τους εξοπλισμούς έφτασαν στο σημείο που ετοιμάζονται για πόλεμο¨

Αργότερα ο Σινάν Ογάν-πρόεδρος κέντρου στρατηγικών μελετών TURKSAM΄, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής :

¨Και ενώ ιστορικά η Αίγυπτος θα έπρεπε να σταθεί δίπλα μας πήρε θέση δίπλα στην Ελλάδα. Και μάλιστα πήρε θέση δίπλα στην Ελλάδα σε αντίθεση με τα συμφέροντα της

Η Ελλάδα από τη σκοπιά της επωφελήθηκε με πολύ σωστό τρόπο από αυτά τα λάθη της Τουρκίας στην εξωτερική της πολιτική και απέκτησε νέους συμμάχους

Αυτή τη στιγμή το μόνο όνειρό το οποίου βλέπει η Ελλάδα στον ύπνο της, είναι να αποβληθεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ.

Η πιθανή έξοδος από το ΝΑΤΟ μπορεί να οδηγήσει στην πραγματοποίηση ενός ονείρου 100 ετών για την Ελλάδα, διότι το σενάριο που υπάρχει στο κεφάλι του Μητσοτάκη είναι το εξής:

Η Τουρκία να βγει από το ΝΑΤΟ και να χρησιμοποιηθεί για την Τουρκία η φόρμουλα της Ρωσίας.

Να στραφεί ο Πρόεδρος Ερντογάν προς τον Πούτιν, η Τουρκία να στραφεί προς τη Ρωσία, να εφαρμόσουν όλοι εμπάργκο προς την Τουρκία, να υποστηρίξουν όλοι πια την Ελλάδα και έτσι η Ελλάδα να νικήσει την Τουρκία. Καθώς αυτή είναι η φόρμουλα που υπάρχει στο κεφάλι τους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”.

Tί ειπώθηκε για τα νησιά

Στα στρατιωτικοποιημένα νησιά της Ελλάδας και στα Δωδεκάνησα αναφέρεται ο τούρκος καθηγητής Εράι Γκιουτσλουέρ, μιλώντας στον τουρκικό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό TGRT.

«Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης, ο εξοπλισμός των νησιών καθιστά την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά αμφισβητήσιμη. Αυτή τη στιγμή λοιπόν η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά είναι συζητήσιμη» ισχυρίζεται ο τούρκος απόστρατος, καθηγητής πανεπιστημίου και στέλεχος του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Ευρασίας, Εράι Γκιουτσλουέρ (δεξιά στη φωτογραφία, επάνω, από το YouTube).

Και συνεχίζει με αναφορά στα Δωδεκάνησα, στα οποία, όπως λέει, η κυριαρχία είναι αμφισβητήσιμη είτε είναι εξοπλισμένα είτε όχι.

«Στα Δωδεκάνησα η κυριαρχία είναι αμφισβητήσιμη είτε είναι εξοπλισμένα είτε όχι, διότι αυτά τα νησιά -αν και δεν είχαν τέτοιο δικαίωμα -, δόθηκαν στην Ελλάδα χωρίς τη βούληση της Τουρκίας, με μία συμφωνία στην οποία δεν ήταν μέρος της η Τουρκία».

Για να προσθέσει ότι «η Ελλάδα επί πολλά χρόνια συμπεριφέρεται σαν να της ανήκει η πλήρης κυριαρχία στα νησιά αυτά και η Τουρκία σε αυτό το θέμα άργησε».

WAR  NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου