Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Η ΔΕΕΕΜ Ομόνοια για το εθνικιστικό παραλήρημα στο αλβανικό κοινοβούλιο για τους τσάμηδες

Με θέμα «Ανάρμοστα με τα πρότυπα του υγιούς κοινοβουλευτισμού και τις αξίες του πολιτικού πολιτισμού της ΕΕ το εθνικιστικό παραλήρημα στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής της Αλβανίας», η Δημοκρατική Ένωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας , καταδικάζει δημόσια και προειδοποιεί για τις συνέπειες ενεργειών όπως οι χθεσινές εκδηλώσεις  φανατισμού, ανθελληνισμού, καλλιέργειας διεθνοτικού μίσους και προφανώς αντίθετες με τις πραγματικές ανάγκες για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Υπόλογοι είναι τόσο οι διοργανωτές, πολιτικά σχήματα και οργανώσεις δημοσίως γνωστά από που παρακινούνται και χρηματοδοτούνται, αλλά ταυτόχρονα και οι ιθύνοντες φορείς του Κοινοβουλίου.

 Η παραχώρηση της Αίθουσας συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής της Αλβανίας καθώς και οι αναρτήσεις στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στο όνομα της, μάλλον μαρτυρούν την απόσταση μεταξύ ρητορικής περί των δυνατοτήτων ανάπτυξης των διακρατικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και δεύτερων σκέψεων που εμπνέονται από τον εθνικισμό και την μισαλλοδοξία.

Τόσο το συγκεκριμένο παραλήρημα όσα και σχεδιάζονται να ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες προφανώς είναι η χειρότερη υπηρεσία στις ανάγκες που πραγματικά έχει η περιοχή, η Αλβανική κοινωνία που προσδοκά τον εξευρωπαϊσμό και χειραφέτηση του δημοσίου βίου.

Τα πραγματικά αισθήματα του Ελληνικού λαού, του συνόλου του Ελληνισμού είναι γνωστά πλέον στον κάθε πολίτη και οικογένεια της Αλβανίας που είναι σε καθημερινή επικοινωνία και που συμβάλει στην βελτίωση του οικονομικού, μορφωτικού κι εκπαιδευτικού επιπέδου τους. Όποιος περί του αντιθέτου ισχυρίζεται καπηλεύεται την ιστορία και αρνείται την πραγματικότητα, γράφει η ΔΕΕΕΜ Ομόνοια.

Η αντίδραση του οργάνου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία αναφέρεται στη δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε αυτή τη Δευτέρα στη Συνέλευση για την «Ημέρα της γενοκτονίας των Αλβανών της τσαμουριάς από τους Έλληνες σοβινιστές», όπως σημειώνουν αλβανικά δημοσιεύματα.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Δημοκρατία και Ένταξη» και ο Πρόεδρος του PDIU Σπετίμ Ιντρίζι, διοργάνωσαν εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Αλβανικής Βουλής με θέμα  «Μην ξεχνάτε την Τσαμουριά».

Υπενθυμίζεται ότι η Αλβανική Βουλή το 1994 ενέκρινε νόμο για την ανακήρυξη της 27ης Ιουνίου στο εθνικό ημερολόγιο ως «Ημέρα της γενοκτονίας κατά των Αλβανών της Τσαμουριάς από τους Έλληνες σοβινιστές .

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου