Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Ρωσία: Αδιάφορο για το πως θα χρησιμοποιήσει η Τουρκιά τους S-400


Λέει χαρακτηριστικά: "Η συμφωνία έκλεισε. Σας πήρα τα χρήματα και σας έδωσα το όχημα. Είναι δικό σας»
 
Ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία, Αλεξέι Γιέρκοφ, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα φέρει αντίρρηση εάν η Τουρκία δεν ενεργοποιήσει το αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία.

«Ας υποθέσουμε ότι είμαι έμπορος αυτοκινήτων και θέλετε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο από εμένα. Η συμφωνία έκλεισε. Σας πήρα τα χρήματα και σας έδωσα το όχημα. Είναι δικό σας», δήλωσε ο Γιέρκοφ στο CNN Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του. «Μπορείτε να το οδηγήσετε στην παραλία, να μεταφέρετε πατάτες με αυτό, να βάλετε ένα πολυβόλο πάνω του και να πάτε σε πόλεμο, μπορείτε να το κρατήσετε στο γκαράζ. Δικαίωμά σας να το κάνετε ό,τι θέλετε»: προσέθεσε ο πρέσβης.

Η πρώτη παράδοση των S-400 στην Τουρκία έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2019. Η αγορά προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις με τους νατοϊκούς συμμάχους της και ειδικά με τις ΗΠΑ, οι οποίες προειδοποίησαν επανειλημμένα ότι οι S-400 θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τα συστήματα του ΝΑΤΟ.

Το σύγχρονο αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα είχε προγραμματιστεί να ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο. Ωστόσο, το σχέδιο αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του COVID-19.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου