Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Καταστροφή για την Άγκυρα: Ισοπεδώθηκε τουρκικό κέντρο επιχειρήσεων από μαχητικά του Χαφτάρ


Αλλάζουν όλα Νύχτα ''κόλασης'' για Άγκυρα και GNA. Η ξεκάθαρη στήριξη της Αιγύπτου, η οποία μπαίνει και επίσημα στον πόλεμο της Λιβύης, έδωσε θάρρος στον LNA, όπου πριν λίγες ώρες εξαπέλυσε επιχείρηση ''σοκ και δέος'' κατά τούρκων και ισλαμιστών. 
 
Όπως φαίνεται όλα αλλάζουν πλέον στην Λιβύη. Σας το είχαμε πει και πριν λίγες ημέρες. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μάλιστα οι πηγές μας από την Αίγυπτο όπως σας είχαμε αναφέρει, εμμέσως μας είχαν ενημερώσει για τις ενισχύσεις που θα έστελνε ο Σίσι στον Χαφτάρ.  


''Η Αίγυπτος δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα. Δεν θα αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν οι Τούρκοι δίπλα μας.'' 

Ενώ εμείς σας αναφέραμε αυτές τις πληροφορίες, κάποιοι άλλοι στην Ελλάδα ''έβλεπαν'' το Σάββατο κατάληψη ολόκληρης της Λιβύης από τους Τούρκους! 

Μαχητικά λοιπόν του LNA κατέστεψαν ολοσχερώς το πυροβολικό του GNA στην Σύρτη, ενώ ισοπεδώθηκαν ολόκληρα κτίρια με πυρομαχικά των ισλαμιστών στην περιοχή Abu-Qurain. 

Το σημαντικότερο όμως είναι αλλού. Οι δυνάμεις του Χαφτάρ έκαναν στην κυριολεξία στάχτη τουρκικό κέντρο επιχειρήσεων στην Τρίπολη. Δεν έχουν αναφερθεί νεκροί, ή τραυματίες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι αυτό, καθώς μαχητικά MIG βομβάρδιζαν επί ώρες τις εγκαταστάσεις. 

Παίρνει πρωτοβουλίες ο Σίσι 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Κυριακή ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη μετά την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για την επίλυση της λιβυκής κρίσης.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ανέλυσε τη θέση της χώρας του σχετικά με την κρίση της Λιβύης, που εστιάζει στην αποκατάσταση του ρόλου των κρατικών θεσμών της Λιβύης και τον τερματισμό του χάους που προκαλείται από παραστρατιωτικούς και πολιτοφύλακες.

Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι τάχθηκε άλλη μία φορά υπέρ της επίτευξης σταθερότητας και ασφάλειας για τον λαό της Λιβύης, καθώς και τον τερματισμό των παράνομων εξωτερικών επεμβάσεων στις υποθέσεις της Λιβύης, οι οποίες απειλούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια ολόκληρης της Μέσης Ανατολής και της περιοχής της Μεσογείου.

Οι κ.κ. Αλ Σίσι και ο Κόντε συμφώνησαν να ενισχύσουν τον συντονισμό των χωρών τους σε αυτό το θέμα, υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος για να τερματιστεί η κρίση της Λιβύης είναι μέσω μιας πολιτικής λύσης και στήριξης των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών και των συμπερασμάτων της διάσκεψης του Βερολίνου. 

Η Αίγυπτος λοιπόν ''βγαίνει'' μπροστά και πλέον τα σχέδια Ερντογάν ''σβήνουν''.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου