Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Λιβυκή Βουλή: "Θέλουμε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα".


Το Τομπρούκ "καίει" το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο - Δείτε το έγγραφο

Η Επιτροπή Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας του κοινοβουλίου της Λιβύης ανακοινώνει την υποστήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών που υπογράφηκε μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας και ζητά την υιοθέτησή της ως ένα δίκαιο πλαίσιο για την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ των υπόλοιπων χωρών της Μεσογείου.
Επιπλέον, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης φέρεται να ζητάει συγκεκριμένα την υπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας για την ΑΟΖ με την Ελλάδα, ακυρώνοντας έτσι οριστικά το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο που τεμαχίζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η λιβυκή Βουλή με έδρα το Τομπρούκ, που υποστηρίζει τον Εθνικό Στρατό (LNA) υπό την ηγεσία του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, καλεί τις χώρες της Μεσογείου να συσπειρωθούν κατά της τουρκικής επέκτασης που υποβαθμίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας, της Λιβύης, της Αιγύπτου και του Ισραήλ.
Στην ανακοίνωση επισημάνθηκε εκ νέου η απόρριψη της συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ του Φαγέζ Αλ Σάρατζ, ηγέτη της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην Τρίπολη, και της Τουρκίας, τονίζοντας ότι παραβιάζει τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου για τις θαλάσσιες ζώνες και τις διεθνείς συμφωνίες.
Κλείνοντας την ανακοίνωση, η Επιτροπή Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας του κοινοβουλίου της Λιβύης τόνισε ότι με την ένταξή της στη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας θα επιτευχθεί η περιφερειακή ασφάλεια και θα διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου