Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Παρέμβαση-φωτιά συμβούλου του Τραμπ για την Ελληνική ΑΟΖ!


Μία ξεκάθαρη παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας αλλά και του στρατάρχη Χαφτάρ είχαμε νωρίτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είναι η πρώτη φορά που σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, όχι μόνο υιοθετεί τις ελληνικές θέσεις για την ΑΟΖ, αλλά κάνει ανάρτηση και συγκεκριμένου χάρτη, που δικαιώνει πλήρως τις θέσεις μας!
  


Ο λόγος για τον Walid Phares, έναν εκ των βασικών συντελεστών του εκλογικού θριάμβου του Τραμπ, ο οποίος μάλιστα έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να υπερασπίζεται την πολιτική του προέδρου στην ναυαρχίδα των ρεπουμπλικάνων στο Fox. Όπου και εμφανίζεται ως κύριος σχολιαστής σε θέματα εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Phares λοιπόν, με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter που ήδη προκαλεί ταραχή στην Άγκυρα, τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της ναυτικής συμμαχίας Ελλάδας, Κύπρου, Αίγυπτο και Ισραήλ. Αναρτά χάρτη της ΑΟΖ που δικαιώνει πλήρως τις ελληνικές θέσεις αλλά και τις κυπριακές, και πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Θεωρεί ότι μέσα στην συμμαχία πρέπει να συμπεριληφθεί και ο εθνικός στρατός της Λιβύης, αφού στο Λιβυκό κοινοβούλιο που έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ, ο Χαφτάρ έχει την πλειοψηφία!

Εξαιρετική σημασία όμως έχει και η κατάληξη του μηνύματος του. Στην ουσία, υπερασπίζεται αυτή του την πρόταση λέγοντας ότι θα αποτελέσει ανάχωμα όχι μόνο στον τουρκικό επεκτατισμό αλλά και στις βλέψεις του Ιράν για έξοδο στην Μεσόγειο! Δηλαδή χτυπάς τα αντανακλαστικά των Αμερικανών κατά του Ιράν, θέτοντας την Ελλάδα ως ανάχωμα και ασπίδα σταθερότητας για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών!

Σε μία κρίσιμη στιγμή λοιπόν έχουμε την πιο ξεκάθαρη στήριξη στις ελληνικές θέσεις από Αμερικανό αυτού του επιπέδου. Πρέπει να την εκμεταλλευτούμε.

NEWS BREAK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου