Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Λιβύη: Μαζική αντεπίθεση του LNA με μπαράζ πυροβολικού στην Τρίπολη - Χ.Χαφτάρ «Ρίξαμε 107 τουρκικά UAV»


Η ύστατη προσπάθεια να διαρραγεί η αμυντική περίμετρος της πρωτεύουσας του λιβυκού καθεστώτος και να ηττηθεί η Τουρκία
 
Με μαζικό μπαράζ πυροβολικού και μεταφορά του κέντρου βάρους της επίθεσης στα νοτιοδυτικά, ο «Εθνικός Στρατός της Λιβύης» (LNA) πέρασε στην ύστατη, όπως όλα δείχνουν αντεπίθεση κατά των δυνάμεων του GNA, των φιλότουρκων ισλαμιστών μισθοφόρων και των τουρκικών δυνάμεων στην πρωτεύουσα του καθεστώτος Τρίπολη.

Οι δυνάμεις του LNA κτύπησαν στόχους των μισθοφόρων της Άγκυρας στα προάστια Suk es-Sulesa και Sooq altalat. Το τουρκικό πυροβολικό απάντησε με βολές αυτοκινούμενων πυροβόλων Firtina που μετέφεραν πριν λίγες ημέρες οι Τούρκοι με μεταγωγικά αεροσκάφη C-17 του Κατάρ στην Λιβύη.

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις του LNA ανακοίνωσαν ότι «έχουν καταρρίψει συνολικά από την αρχή της τουρκικής εμπλοκής 107 τουρκικά UAV στην Λιβύη» με τα κυβερνητικά ΜΜΕ να απαντούν (εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης) ότι η «μαριονέτα της Ρωσίας» ψεύδεται.

Αιτία για την αντιπαράθεση οι τελευταίες πληροφορίες από το στρατόπεδο της Βεγγάζης ότι οι δυνάμεις του LNA και συγκεκριμένα ο στρατός του Τομπρούκ, κατέρριψαν τρία τουρκικά UAV στην πόλη Bani Walid 180 χλμ. από την Τρίπολη.

Από την πλευρά του καθεστώτος της Τρίπολης αναφέρουν ότι εξαπέλυσαν την επιχείρηση "Anger Of Volcano" στην περιοχή Al-Kazarma νότια από την Τρίπολη κατά την οποία προκάλεσε σημαντικές απώλειες στις δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου