Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Guardian: Η Ελλάδα ζητά από τη Βρετανία να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα


 «Αξιόπιστοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν αποκλείσει την πίεση της ΕΕ για επιστροφή των αρχαιοτήτων ως μέρος μιας γενικής συμφωνίας Brexit»
 
Το άρθρο της εφημερίδας «The Guardian» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δημοσιεύθηκε πριν δύο ημέρες, με αφορμή τον εορτασμό των 11 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας παραθέτει δηλώσεις τόσο της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, όσο και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναφέρονται στα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Επίσης, το βρετανικό μέσο αποκάλυψε πως «αξιόπιστοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν αποκλείσει την πίεση της ΕΕ για επιστροφή των αρχαιοτήτων ως μέρος μιας γενικής συμφωνίας Brexit».

«Από τότε που άνοιξε το 2009, περισσότερα από 14,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επισκεφθεί το νέο μουσείο της Ακρόπολης και είναι από τα πιο δημοφιλή πολιτιστικά ιδρύματα παγκοσμίως. Πέρυσι δέχτηκε 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες» τονίζεται στο άρθρο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι: «ο τελευταίος όροφος του Μουσείου της Ακρόπολης αποτελεί το ιδανικό αντίδοτο στην σκοτεινή αίθουσα Ντουβίν του Βρετανικού Μουσείου».

Ακόμη, αναφορά γίνεται και στους χειρισμούς του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος «σαν κλασικιστής με αποδεδειγμένη αγάπη για την αρχαία Ελλάδα» και στο γραφείο του έχει μια προτομή του Περικλή, όμως «παραμένει ένθερμος υποστηρικτής των γλυπτών που παραμένουν στο Λονδίνο» σημειώνοντας πως «διασώθηκαν, πολύ σωστά, από τον Έλγιν».

PEBTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου