Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Αντίποινα Γαλλίας σε Τουρκία: Ο Μακρόν στέλνει πολεμικά πλοία στα ανοιχτά της Λιβύης


Κίνηση-ματ. Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην Α.Μεσόγειο από την δράση της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία κινείται πλέον με ταχύτητα μετά από σοβαρές πληροφορίες της γαλλικής δύναμης στην Αφρική, για τα ύποπτα και επικίνδυνα τουρκικά σχέδια στην Λιβύη τα οποία αφορούν και την Γαλλία.   
 
Γαλλική φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων FREMM και μια φρεγάτα κλάσης La Fayette βρίσκονται στο δρόμο προς τα ανοικτά της Λιβύης, φορτωμένες με πυραύλους επιφανείας-επιφανείας αλλά και αντιαεροπορικούς.   

Επίσης γαλλικά αεροσκάφη ΑΦΝΣ Atlantique 2 θα μεταβούν στην αεροπορική βάση Ανδρέα Παπανδρέου στην Πάφο, στα πλαίσια της επιχείρησης Irini.

Σκοπός του Παρισιού είναι να “κόψει τον αέρα” της Τουρκίας που μεταφέρει ανενόχλητη όπλα, πυρομαχικά και Τζιχαντιστές στην Λιβύη μέσω της Α.Μεσογείου.

Επίσης γαλλικές πηγές εκφράζουν την αγανάκτηση τους για το σοβαρότατο επεισόδιο με το τουρκικό πολεμικό πλοίο TCG Gokova, το οποίο εμπόδισε μια γαλλική φρεγάτα να ελέγξει το φορτηγό πλοίο Çirkin στις 10 Ιουνίου, ενώ μετέφερε όπλα στην Λιβύη. 

Πριν λίγα λεπτά μάλιστα η Άγκυρα έβγαλε ανακοίνωση, όπου συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «ανεδαφικούς ισχυρισμούς, διαψεύδοντας τις γαλλικές καταγγελίες για «επιθετική δράση τουρκικών φρεγατών εναντίον γαλλικού πολεμικού πλοίου».

Σύμφωνα με το Παρίσι, οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες έλαβαν χώρα εναντίον γαλλικού πλοίου, το οποίο συμμετείχε σε αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.

Μάλιστα, το γαλλικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για «μη αποδεκτές ενέργειες από μία σύμμαχο χώρα».  

Προφανώς η Τουρκία φοβάται την Γαλλική αντίδραση και προσπαθεί να τα ''μαζέψει''/
 
Εν τω μεταξύ, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν μια τηλεδιάσκεψη αυτή την εβδομάδα.

Τουρκία και Γαλλία, κατηγορούν ο ένας τον άλλον για τον πόλεμο της Λιβύης και η ένταση θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο προκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος πλέον έχει υπερβεί τα εσκαμμένα .

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας Agnes Von der Muhll στη χθεσινή δήλωση ανέφερε ότι τα κύρια εμπόδια στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη, είναι οι παραβιάσεις του εμπάργκο που επέβαλε η Τουρκία.

"Η υποστήριξη της Τουρκίας στις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Εθνικής Κυβέρνησης Συμφιλίωσης, έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας", ανέφερε.

"Αυτή η υποστήριξη συνδυάστηκε με εχθρικές και απαράδεκτες συμπεριφορές απέναντι σε συμμάχους του τουρκικού ναυτικού στο ΝΑΤΟ, οι οποίες είχαν ως στόχο να αποτρέψουν τις προσπάθειες για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ", δήλωσε ο φον ντε Μούχλ.

Ευτυχώς λέμε εμείς που κάποιοι άρχισαν να διαπιστώνουν έστω και αργά, σε τι ακριβώς έχει μετατραπεί η σημερινή Τουρκία, η οποία θυμίζει άλλα καθεστώτα που μεσουράνησαν την δεκαετία του 1930-40 στην Ευρώπη με τα γνωστά αποτελέσματα για όλους.  

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου