Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Η ελληνογαλλική συμμαχία ανησυχεί την Άγκυρα: ''Επίδειξη ισχύος από Αθήνα-Παρίσι''


Αναστάτωση στη ''γειτονική'' χώρα Zoρίζονται οι Τούρκοι με την ελληνογαλλική συμμαχία. Όπως ανέφερε και πριν το Πενταπόσταγμα, Παρίσι και Αθήνα συντονίζονται και όπως φαίνεται αυτό ενοχλεί τους ''γείτονες''. 
 
Πάντως είναι ξεκάθαρο πλέον πως οι σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας είναι στο χειρότερο σημείο. Ήδη από χθες στελέχη της Κυβέρνησης Ερντογάν εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά του Μακρόν και σήμερα πήραν την ''σκυτάλη'' τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. 

Τη νέα Navtex για άσκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ακριβώς νότια της Κρήτης προβάλλει η Yeni Safak σήμερα με τίτλο ''Μήνυμα πάλι από την Κρήτη – Πολύ σκληρή αντίδραση στην Αθήνα''.  

Mόνο που οι Τούρκοι κάνουν πάλι προπαγάνδα, καθώς κανένα πλοίο τους δεν εμφανίστηκε. Οι NAVTEX είναι απλά ''κουρελόχαρτα'', με την Άγκυρα να θέλει μέσω ψυχολογικών επιχειρήσεων να δημιουργήσει κλίμα.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εξέδωσε τη νέα Navtex ''βαφτίζοντας'' τις περιοχές με τα τρία χαρακτηριστικά που αποδίδονται στον τουρκικό στρατό, δηλαδή:
  • ETKIN = Αποτελεσματικός
  • CAYDIRICI = Αποτρεπτικός
  • SAYGIN = Σεβάσμιος 
''Ενάντια στη γαλλο-ελληνική συμμαχία, η οποία έχει μετατραπεί σε μία "επίδειξη ισχύος" πραγματοποιώντας συχνά κοινές ασκήσεις γύρω από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, το τουρκικό ναυτικό δημοσίευσε Navtex για μια νέα άσκηση στα νότια της Κρήτης, προκειμένου οι αποδέκτες της να λάβουν το μήνυμα'', σημειώνει χαρακτηριστικά η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα.

Η φιλο-κυβερνητική ''Γενί Σαφάκ'' σημειώνει μάλιστα ότι πολεμικά πλοία, που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, έχουν αποτρέψει αρκετές προσπάθειες αποτροπής της αποστολής βοήθειας από την Άγκυρα στην Τρίπολη. ''Με τη Γαλλία και την Ελλάδα να υποστηρίζουν τον Χαφτάρ και τους τρομοκράτες που βρίσκονται δίπλα του, ο αγώνας πάλης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται'', αναφέρει επίσης το δημοσίευμα.

Την άσκηση προβάλλει πρωτοσέλιδα και η εθνικιστική εφημερίδα ''Αϊντινλίκ'', η οποία δηλώνει ότι πρόκειται για ''Επίδειξη ισχύος πριν από τη γεώτρηση'' τον Σεπτέμβριο.

Μόνο που την πραγματική επίδειξη ισχύος την έκανε πριν λίγα 24ωρα το Ελληνικό ΠΝ. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την άσκηση που πραγματοποίησαν σε μία περιοχή που έχουν βάλει στο στόχαστρο οι Τούρκοι έδωσαν ηχηρή απάντηση στην Άγκυρα καθώς όλες οι βολές ήταν επιτυχείς και είχαν ως τελικό αποτέλεσμα τη βύθιση του στόχου. 

H συγκεκριμένη άσκηση, που διεξήχθη υπό το βλέμμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών ΓΕΝ, Στόλου και ΓΕΑ, θεωρείται υψίστης σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, γεγονός που επιβεβαιώνει και το έντονο στοιχείο της διακλαδικότητας, αφού σχεδόν σε όλα τα επιχειρησιακά σενάρια έλαβε μέρος και η Πολεμική Αεροπορία. 

Στα διάφορα επιχειρησιακά σενάρια που εκτελέστηκαν στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συμμετείχαν πλοία των διοικήσεων φρεγατών και ταχέων σκαφών, πλοία επιτήρησης, τα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 214, ελικόπτερα της διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Εμείς απαντάμε ουσιαστικά και οι Τούρκοι με NAVTEX, ας τολμήσουν να κάνουν το λάθος!

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου