Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Χαφτάρ σε φιλέλληνα Α/ΓΕΝ του LNA: ''Αναλαμβάνεις τις διαπραγματεύσεις για καθορισμό ΑΟΖ με Ελλάδα & Ιταλία''


Kίνηση-ματ Ο Χαφτάρ στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα με σκοπό να ''πνίξει'' τα σχέδια Ερντογάν. Με εντολή του Διοικητή του LNA, ο φιλέλληνας Α/ΓΕΝ Faraj Mahdawi, αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ειδικής Επιροπής για τον καθορισμό ΑΟΖ με Ελλάδα και Ιταλία. 
 
Πρόκειται για μία γεωπολιτική κίνηση-ματ, την οποία η χώρα μας πρέπει να εκμεταλλευτεί άμεσα. Αυτό μεταδίδουν τα Λιβυκά ΜΜΕ, τα οποία πανηγυρίζουν για την συγκεκριμένη είδηση. 

Όπως είχε αναφέρει πρώτο το Πενταπόσταγμα στην Ελλάδα, η Επιτροπή Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας του κοινοβουλίου της Λιβύης ανακοινώνωσε την υποστήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών που υπογράφηκε μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας και ζητά την υιοθέτησή της ως ένα δίκαιο πλαίσιο για την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ των υπόλοιπων χωρών της Μεσογείου. 

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά; Θα πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα μία Ναυτική Συμμαχία της Ανατολικής Μεσογείου, όπου θα ''βυθίσει'' τα τουρκικά όνειρα.

Σε αυτή τη συμμαχία,  Ελλάδα, Αίγυπτος, Κύπρος, Ισραήλ και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στην Ανατολική Λιβύη υπό την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων, θα αντιμετώπιζε τον άξονα Τρίπολης-Άγκυρας. 

Μην ξεχνάμε πως η λιβυκή Βουλή με έδρα το Τομπρούκ στηρίζει ξεκάθαρα της Ελληνικές θέσεις και αυτό είναι σημαντικό. 

Το ζήτημα είναι τι θα κάνει η χώρα μας, θα ''παίξει'' έξυπνα;

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου