Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Το «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ » άσκησε ανακοπή κατά της αναγνώρισης του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα»

Ανοικτή Επιστολή της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων προς τους Βουλευτές της Ελληνικής Βουλής

Ιανουάριος 5, 2023. Ελλάδα.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων «Κοινό των Μακεδόνων» άσκησε ανακοπή στην απόφαση του ειρηνοδικείου Φλώρινας για την αναγνώριση του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας έχει ως εξής:

     Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022 ασκήσαμε ανακοπή κατά της υπ’αριθμόν 27/28-7-2022 απόφασης του ειρηνοδικείου Φλώρινας με την οποία αναγνωρίσθηκε το καταστατικό συλλόγου με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα», γραμμένη επίσης στα σλαβικά και στα αγγλικά.

     Ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας στο πολυσέλιδο κείμενό του αναλύει διεξοδικά και τεκμηριώνει νομικά τους λόγους ακυρότητας της απόφασης του Ειρηνοδίκη Φλώρινας να αναγνωρίσει αυτόν τον σλαβικού προσανατολισμού σύλλογο στην Φλώρινα.

     Από την απόφαση 27/28-12-2022 προκύπτει ότι ο Ειρηνοδίκης Φλώρινας αναγνώρισε τον σύλλογο αυτόν βασιζόμενος κυρίως στην «Συμφωνία των Πρεσπών». Για τον λόγο αυτόν υπεύθυνος για την αναγνώριση του συλλόγου δεν είναι μόνον ο εν λόγω δικαστής αλλά και όλοι οι βουλευτές που είτε ψήφισαν την «Συμφωνία των Πρεσπών» στην βουλή, είτε την εφαρμόζουν πλήρως, παρά τις αντίθετες προεκλογικές τους εξαγγελίες το 2019, για να υφαρπάσουν τις ψήφους των πολιτών.     

Ομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων  Αυστραλίας. 

  Πρ. Κοσμίδης Γεώργιος και Συντονιστής της Συνομοσπονδίας

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά. Πρ. Καράτζιος Χρήστος

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά.  Πρ. Δημητρακόπουλος Γεώργιος

Παμμακεδονική Ένωση Ν.Αφρικής.  Πρ. Παπαθανασίου Αμύντας

Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας.   Πρ. Γκέγκας Ιωάννης

Σύλλογος Μακεδόνων Ιρλανδίας.  Πρ. Κακουλή Θωμαή

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

 «Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος».  Πρ. Γιουματζίδης Δημήτριος 

Ανοικτή Επιστολή της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων προς τους Βουλευτές της Ελληνικής Βουλής 

     Με αφορμή την δημιουργία «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα, σας  υπενθυμίζουμε ότι τα μελλοντικά δεινά που θα αντιμετωπίσουμε ως Ελληνισμός θα οφείλονται στην αδράνειά σας, την στιγμή που εσείς έπρεπε να είχατε επιδείξει γενναιότητα, πατριωτισμό, και προνοητικότητα για την Μακεδονία μας.    


Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει αποδειχτεί πως είναι εθνικά επιζήμια για την Ελλάδα και ιδίως για την περιοχή της Μακεδονίας. Η γειτονική χώρα ΔΕΝ τηρεί την συμφωνία και ύπουλα βρίσκει κερκόπορτες για να περάσει τα σχέδια της, που είναι η αναγνώριση «Μακεδονικού λαού, πολιτισμού, γλώσσας, ιστορίας, και μειονότητας» οικειοποιούμενη  τους Μακεδόνες Έλληνες και το αυθεντικό Μακεδονικό στοιχείο.

     Δεν είμαστε τυφλοί όταν βλέπουμε την συνέχιση της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια, 5 χρόνια μετά την ιδιαίτερα πρόχειρη συμφωνία σας. «ΣΑΣ» και όχι «ΜΑΣ», διότι γνωρίζετε πολύ καλά πως ο Ελληνικός λαός ΔΕΝ την δέχτηκε, δεν την δέχεται, και ποτέ δεν θα την δεχτεί.

     Δεν θα μείνουμε βουβοί και αμέτοχοι όταν ακούμε σταδιακά στα ελληνικά και στα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους όρους «Βόρεια Ελλάδα» αντί για «Μακεδονία» (που είναι αυτονόητο). Αλήθεια, γιατί δεν αποκαλείται η Πελοπόννησος «Νότια Ελλάδα»;

     Έχουμε απόλυτο δίκιο, και δεν είμαστε γραφικοί,  όταν φωνάζουμε για χρόνια τώρα πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα ανοίξει τον δρόμο όχι μόνο για άλλα κέντρα «Μακεδονικής» γλώσσας μέσα στη χώρα μας, αλλά και για κέντρα «Μακεδονικού» πολιτισμού, και μουσεία «Μακεδονικού Αγώνα». Για σκεφτείτε το. Τί σύγχυση και προβλήματα θα δημιουργηθούν ΜΕΣΑ στη Μακεδονία… Δίπλα στο ελληνικό μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και κέντρο Μακεδονικού πολιτισμού θα υπάρχει και το κομιτατζίδικο μουσείο «Μακεδονικού» αγώνα και το κέντρο «Μακεδονικού» πολιτισμού; Μπράβο σας.

    Δεν γράφουμε υπερβολές. Στην συμφωνία των Πρεσπών βασίσθηκε ο δικαστής και αναγνώρισε τον σύλλογο της Φλώρινας όπως σαφέστατα προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασής του. Και εσείς τα δέχεστε και σιωπάτε. Σας προσκαλούμε να ξαναδιαβάστε την συμφωνία που υπογράψατε ή υπερασπίζεστε. 

     Κανένας δεν θα ενδιαφερθεί, αν όπως γράφει η συμφωνία, όλα αυτά έχουν σλαβικές ρίζες.  Με την δική σας ανοχή και σιωπή τώρα υπάρχει μία γενικά σλαβική χώρα με το Ελληνικό όνομα «Μακεδονία» και ένας γενικά σλαβικός λαός που ονομάζεται «Μακεδονικός» και όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος, προτεραιότητα πάντα δίνεται σε ΧΩΡΑ (την δική τους). Με την δική σας ανοχή και σιωπή υποβαθμίσατε την πραγματική Μακεδονία σε δευτερεύουσα ΠΕΡΙΟΧΗ (την δική μας).

       ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ -  Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ

     Δεδομένης της έλευσης εκλογικής περιόδου στην Ελλάδα περιμένουμε να δούμε άμεσα αντιδράσεις και δράσεις από εσάς προς την ακύρωση της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, κάτι το οποίο είναι δυνατό να γίνει, όπως παρουσιάσαμε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριό μας στην Θεσσαλονίκη.  

Ομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων  Αυστραλίας. 

Πρ. Κοσμίδης Γεώργιος και Συντονιστής της Συνομοσπονδίας

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά. Πρ. Καράτζιος Χρήστος

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά.  Πρ. Δημητρακόπουλος Γεώργιος

Παμμακεδονική Ένωση Ν.Αφρικής.  Πρ. Παπαθανασίου Αμύντας

Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας.   Πρ. Γκέγκας Ιωάννης

Σύλλογος Μακεδόνων Ιρλανδίας.  Πρ. Κακούλη Θωμαή

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

  «Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος».  Πρ. Γιουματζίδης Δημήτριος

The Hellenic Information Team


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου