Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Τούρκοι ακραίοι απειλούν την ασφάλεια της Γερμανίας και επιτίθενται κατά Ελλήνων και Αρμενίων

Δεξαμενή των μελών τους τα 4 εκατομμύρια Τούρκοι της Γερμανίας-Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε προβλέψει τον τουρκικό κίνδυνο στην Ευρώπη από το 1921

Πραγματικά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος στην Ευρώπη, και ειδικά στην Γερμανία από την γνωστή τουρκική ακροδεξιά οργάνωση και το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο έχει συστήσει παράλληλο κράτος, όχι μόνο εντός της χώρας αυτής, αλλά εντός Γαλλίας, Αυστρίας, Σουηδίας κά.    

“Οι ακροδεξιοί Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι απειλούν την κρατική ασφάλεια”, λένε οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Γερμανικός Οργανισμός Πληροφοριών (BfV) θεωρεί τις βίαιες τάσεις της ακροδεξιάς τουρκικής εθνικιστικής ομάδας «Γκρίζοι Λύκοι» ως απειλή για τη δημοκρατική τάξη στη χώρα.

Η δολοφονία του πρώην ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Sinan Ateş συνεχίζει να κυριαρχεί στις ειδήσεις και τις συζητήσεις στην Τουρκία, το BfV μοιράστηκε μια ανάλυση του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος στη χώρα.

Το έγγραφο σημειώνει ότι η τάση της ομάδας προς τη βία αποτελεί απειλή για την εσωτερική ασφάλεια και την ελευθερία αλλά και για την δημοκρατική τάξη στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το BfV, οι Γκρίζοι Λύκοι είναι μια υπερεθνικιστική, ρατσιστική και αντισημιτική ομάδα.

«Το ιδεολογικό φάσμα του κινήματος κυμαίνεται από τον εθνικιστικό κεμαλισμό έως τους ισλαμιστές. Η ιδεολογία περιλαμβάνει υπερβολικά εθνικιστικά χαρακτηριστικά καθώς και αντισημιτικά και ρατσιστικά ακροδεξιά στοιχεία», αναφέρεται στην ανάλυση.

Τονίζοντας ότι τα μέλη των Γκρίζων Λύκων θεωρούν τους εαυτούς τους ως «άρια φυλή», η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών υπογράμμισε ότι ταπεινώνουν Αρμένιους, Έλληνες, Εβραίους, Κούρδους και άλλους που υποτίθεται ότι είναι κατά της Τουρκίας.

Η BfV είπε επίσης ότι υπάρχουν περίπου 11.000 μέλη των Γκρίζων Λύκων στη Γερμανία, ενώ ορισμένες από τις απόψεις τους φαίνονται φαινομενικά μετριοπαθείς, η ομάδα διαδίδει εξτρεμιστικές απόψεις και ετοιμάζει διάφορες δράσεις κατά πάντων.

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης στην Γερμανία δρα ιδρύοντας ένα παράλληλο κράτος το τρίπτυχο “Ερντογάν–Lobbying–Τουρκικές Mυστικές Υπηρεσίες”.

Σε πρόσφατο (2022) ρεπορτάζ του γερμανικού ZDF, τίθεται το ερώτημα: „όση ΕΠΙΡΡΟΗ ασκεί ο Ερντογάν στην Γερμανία;“

Τούρκοι πράκτορες σε συνεργασία με Ιμάμηδες δρουν ανενόχλητοι εντός της μεγάλης τουρκικής κοινότητας, ενώ απειλούν την ίδια την ασφάλεια της Γερμανίας.

Μιλάμε για έναν κυοφορούμενο ισλαμικό φονταμεταλισμό ο οποίος υλοποιείται συστηματικά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, και έχει επίκεντρο δίκτυο Τζαμιών που ελέγχουν ακραίοι ιμάμηδες ( όχι όλοι στο σύνολο τους) τα οποία αποτελούν τις βάσεις των σχεδίων τους .

Όσο πιο γρήγορα “ξυπνήσουν” στην ΕΕ, τόσο πιο μικρό θα είναι το κόστος για την γηραιά ήπειρο.

Υπενθυμίζουμε πάντως την ρύση του Ελευθερίου Βενιζέλου από το μακρινό 1921 για τους Τούρκους, η οποία είναι επίκαιρη όσο ποτέ: «Μόνο μια αποφασιστική στάση θα συγκρατήσει τους Τούρκους, διαφορετικά, θα μπορούσαν να έρθουν και να ζητήσουν Τζαμιά σε Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη, με μιναρέδες πιο ψηλούς από τις εκκλησίες του Αγίου Παύλου, της Παναγίας των Παρισίων και του Αγίου Πέτρου».

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου