Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Τουρκία: Σοσιαλιστικές οργανώσεις σε απεργία πείνας στα Άδανα

Συνεχίζεται η απεργία πείνας του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Καταπιεσμένων (ESP) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νέων Σοσιαλιστών(SGDF) ενάντια στην απομόνωση του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων στις  τουρκικές φυλακές. 

Μετά τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, η απεργία πείνας μεταφέρθηκε στα Άδανα. Η απεργία πείνας ξεκίνησε με τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Αδάνων (İHD) με σύνθημα «Πρέπει να αυξήσουμε την αλληλεγγύη και να σπάσουμε την απομόνωση». 

Ο επαρχιακός διευθυντής του ESP των Αδάνων  Εμράχ Τοπάλογλου και το μέλος της SGDF Τουντζάι Γιλντιρίμ Όζεν θα συνεχίσουν την απεργία πείνας. 

«Να τελειώσει η απόλυτη απομόνωση» 

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν μέλη του ESP και της SGDF καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων και κινημάτων καθώς και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

 Ο Εμράχ Τοπάλογλου, ο οποίος έκανε απεργία πείνας, δήλωσε ότι η απεργία πείνας μεταφέρθηκε στα Άδανα μετά τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη και επέστησε την προσοχή στην απομόνωση που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα, ξεκινώντας από τις φυλακές.

 Αναφερόμενος στην κατάσταση των άρρωστων κρατουμένων, ο Τοπάλογλου είπε:

«Η κατάσταση των άρρωστων κρατουμένων αφέθηκε στην πρωτοβουλία των διοικήσεων των φυλακών και του ΑΤΚ και ήθελε να τελειώσει η απόλυτη απομόνωση το συντομότερο δυνατό. Η απεργία πείνας θα συνεχιστεί με κινητή βάση και καλώ σε αλληλεγγύη και κοινό αγώνα».

Αναφέρθηκε ότι ο Τοπάλογλου και ο Όζεν, που συμμετείχαν στην απεργία πείνας, θα επισκεφθούν ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα, γράφει το «Μεσοποταμία».

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου