Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Χτύπημα Βρετανίας στην Τουρκία: Ταξιδιωτική οδηγία Φόρειν Όφις για σεξουαλική βία- Δεκάδες αναφορές για επιθέσεις, βιασμούς το 2022

Υπήρξαν 51 αναφορές σεξουαλικής επίθεσης το 2022, πολλές από αυτές σε τουριστικές περιοχές

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε προειδοποίηση σε όσους ταξιδεύουν στην Τουρκία ότι πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση μετά από περισσότερες από 50 περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης που αναφέρθηκαν στο βρετανικό προξενείο πέρυσι.

Η συμβουλή για τους παραθεριστές ανέφερε ότι η εγκληματικότητα ήταν γενικά χαμηλή στη χώρα, αλλά ότι οι Βρετανοί έπρεπε να παραμείνουν ενήμεροι όταν επρόκειτο για τσέπες και ληστείες στο δρόμο, καθώς και για τις περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης που αναφέρθηκαν πέρυσι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι 51 περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, αναφέρθηκαν στο βρετανικό προξενείο στην Τουρκία το 2022.

Οι ενημερωμένες ταξιδιωτικές συμβουλές έρχονται μετά την είδηση ​​ότι η χώρα έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς, με περισσότερα από τρία εκατομμύρια επισκέψεις πέρυσι.

Οι περισσότερες από τις αναφερόμενες περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης σημειώθηκαν το καλοκαίρι, ανέφερε το Φόρεϊν Όφις.

Πρόσθεσαν ότι αυτά ήταν σε μεγάλο βαθμό γύρω από παράκτιες τουριστικές και τουριστικές περιοχές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε επίσης ότι πολλές από τις σεξουαλικές επιθέσεις διαπράχθηκαν τη νύχτα από κάποιον με τον οποίο το θύμα είχε αλληλεπιδράσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτές τις καταστάσεις», ανέφερε η δήλωση του Φόρεϊν Όφις.

«Ποτέ μην δέχεστε ανελκυστήρες από αγνώστους. Βρείτε ένα ταξινομημένο κίτρινο ταξί και σημειώστε τον αριθμό κυκλοφορίας πριν μπείτε μέσα.

"Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, ζητήστε συμβουλές από τον ταξιδιωτικό πράκτορά σας ή τις τουρκικές αρχές." 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, περίπου 3,3 εκατομμύρια κάτοχοι βρετανικών διαβατηρίων επισκέφτηκαν την Τουρκία το 2022. Έχει αποδειχθεί ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς, από 2,9 εκατομμύρια το 2019, πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι επισκέπτες αναμένεται να αυξηθούν και φέτος, με τη ζήτηση να αναγκάζει τις αεροπορικές εταιρείες να επεκτείνουν τα δρομολόγια των πτήσεων τους το καλοκαίρι.

Οι φθηνότερες τιμές λόγω της πτώσης της τουρκικής λίρας έναντι της λίρας έχει αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στη δημοτικότητα της χώρας στους παραθεριστές.

Το Φόρεϊν Όφις προειδοποίησε επίσης για ληστεία ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Τουρκία.

Αν και διευκρίνισαν ότι τα επίπεδα εγκληματικότητας είναι γενικά χαμηλά, οι ληστείες στο δρόμο και οι τσέπες είναι κοινά στις κύριες τουριστικές περιοχές γύρω από την Κωνσταντινούπολη.

«Θα πρέπει να διατηρήσετε τουλάχιστον το ίδιο επίπεδο προσωπικής ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά μπορούν να σας κάνουν λιγότερο σε εγρήγορση, λιγότερο έλεγχο και λιγότερο επίγνωση του περιβάλλοντος σας ».

Το αλκοόλ που σερβίρεται στα μπαρ του εξωτερικού είναι συχνά πιο ισχυρό από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο, προειδοποίησαν και οι Βρετανοί θα πρέπει να γνωρίζουν το όριο τους. 

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου