Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Ανησυχία γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών για τις εκλογές στην Τουρκία


 

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν για τις εκλογές στην Τουρκία και επέστησαν την προσοχή στις πιθανές ενέργειες «εξτρεμιστικών ομάδων που συνδέονται με την Τουρκία» και των αντιπάλων τους.

Ο Οργανισμός για την Προστασία του Συντάγματος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις εγχώριες πληροφορίες στη Γερμανία, προειδοποίησε για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου στην Τουρκία.


Σύμφωνα με την “
Deutsche Welle Turkce η εφημερίδα «Welt am Sonntag»  δημοσιεύει άρθρο που αναφέρει  ότι οι επερχόμενες εκλογές χαρακτηρίστηκαν ως «ένα γεγονός που εξάπτει τα συναισθήματα των υποστηρικτών της εξτρεμιστικής οργάνωσης που συνδέεται με την Τουρκία».

Στις ειδήσεις αναφέρθηκε ότι αυτό ισχύει για τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και υποστηρικτές του PKK, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική οργάνωση», καθώς και για τους «Τούρκους εθνικιστές και ακροδεξιούς».

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας υπενθύμισε ότι το AKP και το MHP δεν είναι μεταξύ των θεσμών των οποίων οι δραστηριότητες παρακολουθούνται στη Γερμανία. 

Ωστόσο , αναφέρθηκε ότι είναι μεταξύ των καθηκόντων της οργάνωσης να «εξηγεί και να προβλέπει όσο το δυνατόν πληρέστερα κλήσεις και δραστηριότητες που προκαλούν φόβο και βιαιότητες» , προκειμένου να ληφθούν έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου