Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Λιβύη: Έκκληση στον Ντμπέιμπε να σεβαστεί τη δικαστική απόφαση για τη συμφωνία με την Τουρκία

Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Λιβύη, Άχμεντ Χάμζα, κάλεσε την κυβέρνηση εθνικής ενότητας και την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστούν τις δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από τη λιβυκή δικαιοσύνη.

 Ο Χάμζα είπε:

«Η τουρκική κυβέρνηση και ο αλ Ντμπέιμπε πρέπει επίσης να σεβαστούν τις δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστικού Τμήματος του Εφετείου Τρίπολης σχετικά με την αναστολή της  τουρκολιβυκής συμφωνίας για έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια οικονομική ζώνη της Λιβύης και στη Μεσόγειο.

Ο επικεφαλής της επιτροπής συνέχισε:

«Επίσης, σεβασμός στην απόφαση που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο  Αλ Μπάιντα, η οποία υποχρεώνει την κυβέρνηση του αλ Ντμπέιμπε να αποκαλύψει τα κείμενα της οικονομικής συμφωνίας που υπογράφηκε με την Τουρκία στα αραβικά, αγγλικά. και τουρκικά κείμενα και να το ανακοινώσει στη λιβυκή κοινή γνώμη όσον αφορά τον σεβασμό του δικαιώματος πρόσβασης στις πληροφορίες και την ενίσχυση της αρχής της διαφάνειας».

Ο Χαμζά προειδοποίησε, την προσωρινή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και τον πρόεδρό της, Αμπντούλ Χαμίν αλ Ντμπέιμπε, για τις συνέπειες της μη συμμόρφωσης και της πλήρους συμμόρφωσης με τις εντολές των δικαστικών αποφάσεων καθώς και τις πολύ αρνητικές νομικές επιπτώσεις.

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου