Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Πρόεδρος Βουλγαρίας: Η κυβέρνηση που διόρισα επηρεάζει βαθιά τα συμφέροντα της Μαφίας

«Οι διεφθαρμένοι αναζητούν αφορμή να επιστρέψουν το ρολόι στην εποχή του Μπόικο Μπορίσοφ», είπε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας,  Ρούμεν Ράντεφ.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική Nova.bg, ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους δήλωσε:

«Η κυβέρνηση που διόρισα (σημ. η υπηρεσιακή) έχει επηρεάσει βαθιά τα συμφέροντα της Μαφίας», είπε κατηγορηματικά αναφερόμενος στα χρήματα που κατασπαταλήθηκαν χωρίς αντίκρισμα επί κυβερνήσεων Μπόικο Μπορίσοφ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι διεφθαρμένοι αναζητούν έναν επίσημο νομικό λόγο για να γυρίσουν το ρολόι πίσω στην εποχή του Μπορίσοφ, όταν παρασιτούσαν στον προϋπολογισμό. Αυτό είναι μια πολιτική δέσμευση. Οι δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου θα αποφασίσουν για τη νομική υπόθεση», πρόσθεσε.

Ο Ράντεβ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το σε ποιον θα παραδώσει την τρίτη θητεία, καθώς οι διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

«Μπορώ να σας πω ότι τόσο το Συμβουλευτικό Συμβούλιο όσο και οι μέχρι τώρα διαβουλεύσεις δείχνουν στα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο ότι κατανοούν σαφώς όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Περιμένω ότι αυτή η κατανόηση θα μεταφερθεί ως ευθύνη και στο κοινοβούλιο, ώστε να ενημερωθεί ο προϋπολογισμός και να υπάρχουν αρκετά κεφάλαια για την αντιμετώπιση των κρίσεων», εξήγησε ο αρχηγός του κράτους.

 Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ήταν κατηγορηματικός «ότι δεν υπάρχει χώρος για «πολιτική υπεκφυγή» όταν πρόκειται για την υγεία των Βουλγάρων και την ασφάλεια των συνόρων». --

The Hellenic Information Team


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου