Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

''Απόρθητος'' ο Έβρος: Καταδρομείς ανέλαβαν τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων εγκαταστάθηκαν στο Σουφλί - Drones, ζέπελιν και 400 συνοριοφύλακες στη «μάχη» της φύλαξης.

Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και συγκεκριμένα Καταδρομείς, ανέλαβαν ήδη τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης στα ελληνοβουλγαρκά σύνορα του Έβρου, προκειμένου να “σφραγιστεί” από το Ορμένιο ως τον ορεινό όγκο του Σουφλίου στα όρια με το νομό Ροδόπης, η δράση των κυκλωμάτων διακινητών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Evros-news.gr και με βάση όσα αναφέρθηκαν κατά την χθεσινή επίσκεψη των υπουργών Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη στον Έβρο, ήδη έχουν εγκατασταθεί σε Ορμένιο και Σουφλί οι Καταδρομείς από τις Ειδικές Δυνάμεις και ανέλαβαν δράση. Αυτό έγινε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 30 του Ορμενίου στο Τρίγωνο Ορεστιάδας, το οποίο υπολειτουργούσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν με απόφαση του Δ’ Σώματος Στρατού και έγκριση φυσικά από το Πεντάγωνο, άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι άρχισαν να περιπολούν σε απόσταση από το Ορμένιο έως τους Μεταξάδες Διδυμοτείχου.

Επίσης, στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων εγκαταστάθηκαν στο Σουφλί και συγκεκριμένα στην 50η Ταξιαρχία και έχουν την ευθύνη ελέγχου του ορεινού όγκου της περιοχής, στα Πομακοχώρια, από τους το Δέρειο και μέχρι τα σύνορα με το νομό Ροδόπης. Εκεί όπου πάρα πολλές φορές όλους αυτούς τους μήνες, η παρουσία καθημερινά δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων λαθρομεταναστών, που προκαλούν φόρο, ανησυχία και σε κάποιες περιπτώσεις και τρόμο στους μουσουλμάνους κυρίως κατοίκους των χωριών αυτής της περιοχής.

Με την απόφαση για ενεργοποίηση λοιπόν παράλληλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων, αφού φράχτης και εμπόδια δεν μπορούν να μπουν επειδή πρόκειται για σύνορα δύο χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύεται πως θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που υπήρχε εδώ και μήνες και διογκώνονταν τον τελευταίο καιρό.

Θωράκιση Έβρου: Drones, ζέπελιν και 400 συνοριοφύλακες στη «μάχη» της φύλαξης

Η επιπλέον θωράκιση του Έβρου έχει ως απώτερο σκοπό να αποτελέσει τροχοπέδη στις τυχόν νέες προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στην ασιατική χώρα.

Έτσι, τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο θα επιτηρούνται από drones και ζέπελιν.

Παράλληλα, στην «μάχη» της φύλαξης θα είναι θερμικές κάμερες, ραντάρ, και φυσικά μικτές περιπολίες στρατού και αστυνομίας.

Σημειώνεται δε ότι για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων έχουν προσληφθεί και 400 νέοι συνοριοφύλακες.

Χθες, οι υπουργοί Άμυνας και Προστασίας του Πολίτης επιθεώρησαν φυλάκια στον Έβρο αλλά και τον Φράχτη, οι εργασίες του οποίου έχουν ολοκληρωθεί.

Κ. Φλώρος: Ο Έβρος είναι απόρθητος!

«ΟΈβρος είναι απόρθητος» σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά την επίσκεψή του στον Έβρο, μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Αναφορικά με τον βαθμό ετοιμότητας των συνοριοφυλάκων απέναντι σε ενδεχόμενη αύξηση των προσφυγικών ροών τους επόμενους μήνες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε στο μήνυμά του: «Ισχυρή αμυντική οργάνωση, διαλειτουργικότητα και συνέργεια με @hellenicpolice @pyrosvestiki. Με αποφασιστικότητα, ευελιξία και σχεδιασμό».

Ν. Μηταράκης: Η Τουρκία δε θα γίνει πύλη εισόδου γιατί η χώρα μας είναι απροσπέλαστη

«Δε θα ξαναβιώσουμε το χάος… Η Τουρκία δε θα γίνει πύλη εισόδου, γιατί η χώρα μας είναι απροσπέλαστη» δήλωσε στον «ΣΚΑΪ», με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες, αλλά και λιμενικοί, θα προστατευθούν τα σύνορά μας, δε θέλουμε να γίνουμε πύλη παράτυπων μεταναστών. Κλείσαμε τα σύνορα πέρυσι, έχουμε μείωση μεταναστευτικών ροών 97% το τελευταίο 12μηνο» τόνισε.

Ο Νότης Μηταράκης διαβεβαίωσε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας με νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, σε συνεργασία με ΕΕ και Τουρκία, με την οποία είμαστε στην ίδια πλευρά του προβλήματος».

Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει δράση για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν, σημείωσε.

Ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για περαιτέρω επέκταση του φράχτη του Έβρου και νέα σκάφη του λιμενικού. Παράλληλα, υπογράμμισε πως στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο, ήδη από το 2021, θα λειτουργήσουν νέες σύγχρονες δομές και θα καταργηθούν οι παλιές, ώστε «με τις όποιες μικρές ροές μεταναστών να μην επηρεαστεί το αίσθημα ασφάλειας στα νησιά μας

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου