Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Καλή τύχη με το ΔΝΤ στην Τουρκία-Περίπου 6,4 δις θα δοθούν για ενίσχυση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας - ''Τρίζει'' η καρέκλα του ''Σουλτάνου''

Η Τουρκία υποτάσσεται σε ΔΝΤ και ΗΠΑ αλλάζοντας τα πάντα στην εξωτερική πολιτική της Βοήθεια από το ΔΝΤ έρχεται στην Άγκυρα, σύμφωνα με την τουρκική αντιπολίτευση και αυτό το γεγονός προσπαθεί να αποκρύψει ο Τούρκος πρόεδρος πάση θυσία, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών.

“Ο Ερντογάν αποκρύπτει την άφιξη μεγάλου ποσού χρημάτων από το ΔΝΤ από τον τουρκικό λαό”, διαμηνύει η τουρκική αντιπολίτευση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποκρύψει από τους πεινασμένους και άνεργους Τούρκους, την άφιξη κεφαλαίων ύψους 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ζητήθηκαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την ενίσχυση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας, κατήγγειλαν οι Κεμαλιστές.

Το ΔΝΤ παρέχει στην Τουρκία ειδικά δικαιώματα άντλησης αξίας 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελούν ένα διεθνές αποθεματικό που μπορεί να μετατραπεί σε ξένο νόμισμα.

Το κεφάλαιο είναι μέρος μιας παγκόσμιας εισφοράς κεφαλαίων ύψους 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ για τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία του COVID-19.

Την Τρίτη, ο Ερντογάν είπε ότι τα ακαθάριστα αποθέματα της Τουρκίας θα αυξηθούν σε 115 δισεκατομμύρια δολάρια από 109 δισεκατομμύρια δολάρια μόλις ολοκληρωθούν ορισμένες “διαδικασίες”.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στην τηλεοπτική του ομιλία, την οποία χρησιμοποίησε για να σκιαγραφήσει τις οικονομικές επιτυχίες της κυβέρνησης.

«Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ολοκληρωθεί; Ποιον φοβάστε; Ντρέπεστε να πείτε ότι «παίρνουμε χρήματα» σήμερα από ένα ΔΝΤ που εσείς κατηγορούσατε χθες; » δήλωσε ο Faik Öztrak, αναπληρωτής επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), σε συνέντευξη Τύπου.

Η Τουρκία δαπάνησε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τα αποθέματά της σε ξένο νόμισμα πέρυσι για να υπερασπιστεί τη λίρα και να βοηθήσει εταιρείες που χρωστούν.

Η κίνηση αυτή έχει αδειάσει τα καθαρά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων υποχρεώσεων, όπως ανταλλαγές νομισμάτων.

“Η κυβέρνηση Ερντογάν «σπατάλησε τα αποθέματα για το τίποτα και αυτά εξατμίστηκαν», είπε ο tztrak, ο οποίος συνεχίζοντας κατάγγειλε “ αλλά τώρα, αντί να ντρέπεται, ο πρόεδρος προσπαθεί να επιδειχθεί αναφέροντας τα ακαθάριστα αποθέματα της χώρας, ενώ ταυτόχρονα ζητά μετρητά από το ΔΝΤ”.

Καταρχήν ΔΝΤ ίσον ΗΠΑ και αυτό μεταφράζεται σε πλήρη συμμόρφωση της Άγκυρας με τον Λευκό Οίκο, προκαλώντας αναταράξεις στην “λυκοφιλία” με την Ρωσία και την Κίνα.

Υπενθυμίζουμε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δημοσίευσε τον Απρίλιο του 2021, ειδική έκθεση η οποία έδειξε ότι η Τουρκία έχει το 14ο υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού σε όλο τον κόσμο με 13,6%. Το ποσοστό αυτό είναι επίσης 6,5 φορές υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που ανέρχεται στο 2,1%.

Ο υπερφίαλος Ερντογάν και τα εξαπτέρυγά του ζουν εκτός πραγματικότητας, επιθυμώντας την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και η Τουρκία να "κατακτήσει το φεγγάρι".Επί του παρόντος με εντολή του Σουλτάνου μοιράζονται στον πτωχευμένο τουρκικό λαό κρεμμύδια, πατάτες και τάσι της χαράς.

PENTAPOSTAGMA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου