Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

«Ρουκέτες» Δένδια κατά της Τουρκίας: ''Είναι χώρα φίλη των Ταλιμπάν και της Χαμάς''

 «Χτύπησε» ξανά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας Δύο ημέρες μετά τη συνομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, «κτύπησε» ξανά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

Από την Ιερουσαλήμ, όπου βρέθηκε για την Τριμερή Συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και του Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δεν έκρυψε τα λόγια του για την Τουρκία.

Δήλωσε σχετικά απευθυνόμενος στον οικοδεσπότη της Τριμερούς, υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Yiar Lapid:

Υπάρχουν χώρες στην γειτονιά μας που σε αντίθεση με το τι πιστεύουμε εμείς ότι είναι προς το συμφέρον των δικών τους κοινωνιών, επιχειρούν να αναβιώσουν παλαιές αυτοκρατορίες και κυρίως παλαιές αντιλήψεις, πικρά θαμμένες στην άμμο του παρελθόντος.

Χρησιμοποιούν πολλά εργαλεία γι’ αυτό: στρατιωτικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, ασύμμετρους πολέμους και πολέμους διά αντιπροσώπων ενώ μερικές φορές εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο.

Ο κ. Δένδιας δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην Τουρκία, αλλά είναι φανερό από τις δηλώσεις του ότι αναφερόταν στην κατοχική δύναμη.

Σε άλλο σημείο της δήλωσης του, ανέφερε:

Οι Ταλιμπάν θεωρούν την Τουρκία σύμμαχο, έκαναν σαφή δήλωση ότι η Τουρκία είναι μια φιλική χώρα. Και η Χαμάς, πολύ κοντά εδώ, συνεχάρη τους Ταλιμπάν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε για τις απειλές της Τουρκίας. Δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομόλογους μου για τις τουρκικές παράνομες ενέργειες και προκλήσεις στην Κύπρο που αποτελεί δυστυχώς ένα μέρος ενός ευρύτερου αποσταθεροποιητικού εταίρου από την Τουρκία στην περιοχή μας και υπό την επεκτατικής της ατζέντα.

Αυτή η συμπεριφορά ανησυχεί όλους μας και ελπίζω ότι θα καταλάβει και ότι θα αναγνωρίσει ότι θα επωφεληθεί αν σταματήσει να είναι ο ταραξίας στη περιοχή και να εγκαταλείψει την επεκτατική της ατζέντα».

Οι Αμερικανοί θα λάβουν μέρος στη νέα τριμερή της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ, αποκάλυψε ο Πάιατ 

Τη νέα 3+1 -με τη συμμετοχή και των Ηνωμένων Πολιτειών- τριμερή συνάντηση της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ προανήγγειλε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση της συνεργασίας στην πολιτική προστασία, η κλιματική αλλαγή και η καταπολέμηση πανδημίας καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Με δική του ανάρτηση στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο, ο Αμερικανός πρέσβης που ήταν από τους πρώτους εισηγητές αυτού του σχήματος (3+1), έγραψε με αφορμή μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια τα εξής, ομιλώντας μάλιστα για δημοκρατικούς φίλους και συμμάχους, αναφερόμενος στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ:

Ένα καλό μενού εδώ και για την επόμενη 3+1 με τις Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετέχουν σε αυτήν την ομάδα δημοκρατικών φίλων και συμμάχων.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου