Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Με την “ουρά στα σκέλια” εκδιώχθηκε τουρκικό αλιευτικό στα ελληνικά χωρικά ύδατα της Σάμου(Βίντεο)-”Σκούζουν” πάλι οι Τούρκοι

Η ελληνική ακτοφυλακή σε πλήρη δράση κατά των Τούρκων ψαράδων που κλέβουν το "ψωμί" των Ελλήνων συναδέλφων τους

Η ελληνική ακτοφυλακή έδειξε τα “δόντια της” σε τουρκικό αλιευτικό που ψάρευε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή της Σάμου, προκαλώντας τις σφοδρές αλλά αναίτιες αντιδράσεις του τουρκικού τύπου που αποτελεί το μακρύ χέρι” του Ερντογάν.

Ουσιαστικά δεν έχει τέλος το σχέδιο της Άγκυρας με την προσπάθεια “κατοχής” ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά αλιευτικά που κλέβουν ουσιαστικά το ψωμί των Ελλήνων ψαράδων εδώ και μεγάλο διάστημα στο Αιγαίο.

Πρόκειται συγκεκριμένα για βίντεο, με περιστατικό που αφορούσε τουρκικό αλιευτικό σκάφος με 5 μέλη πληρώματος, το οποίο ψάρευε έξω από την περιοχή του Κουσάντασι λένε οι Τούρκοι (ψευδώς βέβαια), το οποίο δέχθηκε την επίσκεψη σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής.

Ο τουρκικός τύπος κάνει λόγο για ελληνική επίθεση και σπασμένα τζάμια, κάτι που βέβαια δεν προκύπτει από πουθενά κατά του τουρκικού αλιευτικού σκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη πριν από 3 ημέρες στα ανοικτά των ακτών του Κουσάντασι ( σε ελληνικά χωρικά ύδατα δηλαδή).

Το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, "μπούκαρε" με το έτσι θέλω στην ελληνική πλευρά  για να ψαρέψει παράνομα εντός ελληνικών υδάτων, αλλά και να δηλώσει παρουσία σε ελληνική θαλάσσια περιοχή, πιθανόν βάσει του σχεδίου “Γαλάζια Πατρίδα” και οδηγίες των τουρκικών αρχών.

Το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής, έκανε ελιγμούς γύρω από το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, δίνοντας σαφείς οδηγίες στους Τούρκους να απομακρυνθούν.

Η όλη διαδικασία κράτησε για λεπτά, και έληξε όταν το τουρκικό αλιευτικό σκάφος εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, χαιρετώντας τους Έλληνες λιμενικούς όπως φαίνεται προς το τέλος του βίντεο.

Πρόσφατα είδηση και βίντεο έδειχναν τουρκικά αλιευτικά να έχουν φτάσει μέχρι την Αγία Μαρίνα της Λέρου.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα πλέον καθώς οι Τούρκοι δεν περιορίζονται στο να ψαρεύουν παράνομα  στα ελληνικά ύδατα, αλλά κλέβουν και τα παραγάδια των Ελλήνων ψαράδων, οι οποίοι όχι μόνο είναι έξαλλοι, αλλά εμφανίζονται πλέον και αποφασισμένοι αν δεν δουν άμεσα αλλαγή στάσης για την προστασία τους από την ελληνική κυβέρνηση, να πάρουν πιθανόν ακόμα και τον νόμο στα χέρια τους.

Ο κίνδυνος είναι καθημερινός για τη δημιουργία θερμού επεισοδίου στα ελληνικά νησιά, καθώς οι Τούρκοι έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από ελληνικής πλευράς  να τους αποτρέψει τη διέλευση στα ελληνικά χωρικά ύδατα και κυριολεκτικά αλωνίζουν.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν μπορεί καν να διανοηθεί Έλληνας ψαράς, να τολμήσει δηλαδή να πλησιάσει, όχι να μπει σε τουρκικά ύδατα, αφού την ίδια στιγμή θα βρεθεί με δεμένο σκάφος να οδηγείται στην τουρκική δικαιοσύνη.

Αυτό το τουρκικό “παραμύθι” όμως, φέρεται τελικά να  έχει τέλος, αφού οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να δράσουν πλέον πιο δυναμικά, ώστε οι “γείτονες” να μην ψαρεύουν ανενόχλητοι στο ελληνικό Αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου