Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Την 15η Αυγούστου 1994 δικαζόταν η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, η οργάνωσή της ΟΜΟΝΟΙΑ και η ίδια η Ελλάδα



Όταν αναρτώ διάφορα γραπτά για την δίκη των 5 ηγετών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, την 18η Απριλίου με τη σύλληψη και την 15η Αυγούστου με τη δίκη,  δεν έχω σκοπό να προβάλλω τους πέντε, (δύο από τους οποίους αναπαύονται στη Βασιλεία των Ουρανών), αλλά να προβάλλω ένα γεγονός που σχετίζεται με την Οργάνωσή μας την ΟΜΟΝΟΙΑ, που σχετίζεται με την  ίδια την ύπαρξή μας, διότι το συμβάν του 1994, μπήκε στην ιστορία ως  ένας σταθμός στην πορεία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

«Όσο για την δίκη των "πέντε" ήταν μια δίκη - παρωδία, εκμετάλευσης ξανά των πόνο των αγνών Ελλήνων», γράφει στα fb ένας κακόβουλος ανορθόγραφος, γελοποιός.

Να του θυμίσω τους εκατοντάδες (εκτός από τους πράκτορες) που οδηγήθηκαν  την ίδια μέρα και ώρα στα ανακρητήρια και που μπήκε στην ιστορία ως «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου». Να του θυμίσω τα απάνθρωπα βασανιστήρια που υπέστησαν οι κρατούμενοι (ο Παναγιώτης Μάρτος τρελάθηκε- ή είναι εκμετάλλευση κι αυτό), τους δέκα μήνες απομόνωσης σε κελιά κόλαση, την θανατική ποινή του κατηγορητηρίου, άλλο που η δίκη πήρε πολιτικό χαρακτήρα και η Ελλάδα κράτησε άπταιστη θέση, όπως και όλος ο Ελληνισμός.       

«Όλοι σας είσαστε το χειρότερο του Τόπου μου, από την σαπίλα σας περί πατριωτισμού βγάλατε λεφτά… λερώνετε την Πατρίδα μου…» συνεχίζει να γράφει ο ανεγκέφαλος.

Και του απαντάμε: Είμαστε υπερήφανοι που έτυχε σε μας να σηκώσουμε αυτόν το σταυρό (γιατί για σταυρό επρόκειτο) εκείνη τη δύσκολη εποχή  και που βροντοφωνάξουμε στην αίθουσα του δικαστηρίου πως μας  δικάζετε όχι πως πράξαμε κάποιο έγκλημα ή καταπατήσαμε τους Συνταγματικούς νόμους, αλλά μόνο και μόνο επειδή είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ. 

Είμαστε υπερήφανοι που διαμέσου αυτής της δίκης  η Ελληνική μας Κοινότητα έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο ή όπως τόνισε η  Γερουσιαστής Porter  των ΗΠΑ: «Δισεκατομμύρια να ξόδευε η Ελλάδα δεν θα κατόρθωνε να έκανε γνωστή την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, όπως έγινε με τη δίκη των 5».

Ή όπως απεδείχθη ξεκάθαρα πως  σκοπός της αλβανικής Κυβέρνησης, διαμέσου της δίκης  των 5, ήταν να χτυπήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ, την ΕΕΜ και την ίδια την Ελλάδα, πράγμα που  το έχουν εκφράσει και οι ξένοι παρατηρητές και διεθνολόγοι.

Ο Αντρέι Ρεπλίνσκι,  στο γραφείο της ΔΑΣΕ στην Βαρσοβία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τους Δημοκρατικούς Θεσμούς έγραψε: «Έχω την εντύπωση ότι είναι μια δίκη κατά του ελληνικού κράτους. Στην πραγματικότητα αυτοί οι πέντε άνθρωποι δεν είναι καθόλου σημαντικοί. Πολλές ώρες προσπαθούν οι εισαγγελείς να προσκομίσουν αποδείξεις ότι ήταν η ελληνική Κυβέρνηση που υποστήριζε σοβινιστικές οργανώ­σεις στην Ελλάδα και οργάνωνε σοβινιστικέ; οργανώσεις κατά της Αλβανίας μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Μει­ονότητας. Βέβαια δεν έχει καμιά σχέση με το αντικείμενο της δίκης και αν η αλβανική Κυβέρνηση έχει τέτοιες αποδεί­ξεις για ανάμειξη της ελληνικής Κυβέρνησης σε τέτοιες δρα­στηριότητες πρέπει να θέσει το θέμα στο Διεθνές Δικαστή­ριο. Αυτό είναι το αρμόδιο όργανο.

Επίσης εξετάζεται η νομιμότητα των δραστηριοτήτων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Επίσης γι' αυτό το θέμα δεν είναι το κατάλ­ληλο δικαστήριο. Σύμφωνα με το συνταγματικό δίκαιο της Αλβανίας αυτό είναι αρμοδιότητα του Συνταγματικού Δικαστηρίου να αποφασίσει για τη νομιμότητα των δρα­στηριοτήτων των πολιτικών κομμάτων ή οργανώσεων και η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι Οργάνωση. Αν η αλβανική Κυβέρνηση έχει αρκετές αποδείξεις ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν αναμειγμένη σε παράνομες δραστηριότητες τότε δεν είναι θέμα του Ποινικού, αλλά του Συνταγματικού Δικαστηρίου ν’ αποφασίσει».

Ακόμα και οι ίδιοι οι Αλβανοί παραδέχτηκαν, όπως ο  Γραμόζ Πάσχο, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός. «Αυτή η δίκη προϋποθέτει ότι είναι κατά της μειονότητας των Ελλήνων, αυτό είναι ξεκάθαρο».

Βαγγέλης Παπαχρήστος


ΣΦΕΒΑ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου