Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Παρέμβαση ελληνοαμερικανών στο National Geographic για εξοργιστική ανάρτηση για την Κων/πολη


Η πολιτική πορεία του Ρ.Τ. Ερντογάν ως ηγέτη που επεδίωκε την εδραίωση ενός νέου τύπου Ισλαμικής δημοκρατίας στην Τουρκία, ως πρότυπο και για τα υπόλοιπα μουσουλμανικά κράτη, βασίζονταν εκτός όλων των άλλων και σε ιστορικά αναληθή στοιχεία κατά των Ελλήνων κυρίως σε Μικρά Ασία και Κων/πολη.  
 
Πολλά από αυτά τα αναληθή στοιχεία εντοπίστηκαν σε οργανισμούς όπως το National Geographic, στο οποίο παρενέβη η ελληνοαμερικανική οργάνωση HALC. 

Με επιστολή η ελληνοαμερικανική οργάνωση χάλασε τα σχέδια για αποτύπωση αναφοράς περί “εγχώριων” Τούρκων στην Κων/πολη το 1299.

"Αγαπητέ συντάκτη,

Διαβάζοντας τη βιβλιοθήκη του National Geographic, ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για μαθητές σε όλο τον κόσμο, διαπιστώσαμε να δημοσιεύεται ένα άρθρο με τόσο έντονη ανακρίβεια.

Το άρθρο σας αναφέρει ότι ο «ελληνορωμαϊκός» πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης «εξαναγκάστηκε» από «αυτόχθονες Οθωμανούς Τούρκους» το 1299.

Ο συγγραφέας πρέπει να έχει πάρει το έτος 1299 από τη Βικιπαίδεια, όπου η ημερομηνία χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει την αρχή της οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Είναι προφανές ότι δεν έκανε καν τον κόπο να ερευνήσει  ή να δει τους αντίστοιχους χάρτες. Το 1299, οι Οθωμανοί κατείχαν μια μικρή περιοχή στη Μικρά Ασία., και δεν πέρασαν στην Ευρώπη παρά μετά τα μέσα του 14ου αιώνα, ενώ δεν ήταν ποτέ ιθαγενείς στην Κωνσταντινούπολη.

Εν τω μεταξύ, η Κωνσταντινούπολη παρέμεινε σε ελληνικά βυζαντινά χέρια μέχρι την πτώση της το 1453.

Ακόμη και τότε, ο ιθαγενής ελληνικός πληθυσμός αποτελούσε σημαντική πλειονότητα στην πόλη.
Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν "εξαναγκάστηκαν" το 1299, αλλά αποδεκατίστηκαν από μια συντονισμένη εκστρατεία γενοκτονίας στις αρχές του 20ου αιώνα, ακολουθούμενη από το πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης το 1955.

Τα γεγονότα έχουν σημασία. Κάντε τις κατάλληλες διορθώσεις στην ανάρτησή σας.

Μεεκτίμηση,                                                                                                                     ΘάνοςΝταβέλης                                                                                              
Διευθυντή  Δημοσίων Υποθέσεων                                                                              Eλληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας"

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, επικίνδυνη κλιμάκωση έχουμε από πλευράς Τουρκίας τουλάχιστον σε λεκτικό επίπεδο πλέον, κάτι που υπονοεί όμως ότι υπάρχουν σχέδια αναβάθμισης των προκλήσεων στο Αιγαίο, την ίδια στιγμή που στην Κων/πολη υλοποιήθηκε πρόσφατα συνέδριο με θέμα τον τουρκικό εθνικό όρκο, ο οποίος περιλαμβάνει εδάφη που ανήκουν σήμερα σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης Ελλάδας και Κύπρου.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ, μιλώντας για τα νησιά του Αιγαίου και την απαίτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ για αποστρατικοποίηση τους, δήλωσε το εξής: «η Τουρκία θα ορίσει τα αναγκαία μέτρα, όταν αυτό απαιτηθεί», αφήνοντας προκλητικά να εννοηθούν πολλά και διάφορα από πλευράς του, για την παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε αυτά.  

Ο ίδιος ο επικεφαλής του κοινοβουλίου μιλώντας σε δημοσιογράφους για το ζήτημα σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου τόνισε ότι, «γνωστές περιοχές στο Αιγαίο και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ανήκουν στην χώρα μας και έχουμε και εκεί δικαιώματα, τα οποία αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο. Την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου, η Τουρκία την παρακολουθεί από πολύ κοντά, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων των χωρών που είναι συμβαλλόμενα μέρη σε διεθνείς συμφωνίες (Ελλάδα)».

Ο Τούρκος πολιτικός συνέχισε: «Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν νησιά του Αιγαίου που εμπίπτουν στην Συνθήκη της Λωζάνης και ως αποτέλεσμα, απαιτείται ο αφοπλισμός των νησιών αυτών, ο οποίος προβλέπεται σε όλες τις διεθνείς συμφωνίες, ιδιαίτερα στη Λωζάννη.

Όχι μόνο την Ιστορία ή την Γεωγραφία, αλλά και όλες τις επιστήμες θα αλλάξουν οι Τούρκοι για να πετύχουν τα βρώμικα σχέδια τους σε Αιγαίο και παντού, μόνο που ελληνισμός πλέον καιροφυλακτεί όντας έτοιμος πλέον. 

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου