Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Καλεντερίδης: Που θα χτυπήσει ο Ερντογάν - Το τελευταίο "χαρτί" της Τουρκίας


Ο Ερντογάν και το σχέδιο να γεμίσει την Ελλάδα με μετανάστες στα νησιά.
 
«Στις Καστανιές έγινε κάτι μεγαλύτερο από αυτό που έχει αντιληφθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας», υπογράμμισε ο στρατιωτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

Μίλησε για μια καλά σχεδιαζόμενη από την Τουρκία «επιχείρηση πολέμου», με στόχο να περάσουν 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από τα σύνορα του Έβρου στην Ελλάδα. «Η νίκη της Ελλάδας στον Έβρο είναι ιστορικής σημασίας. Στο μέλλον, που θα ΄χουν βγει κι άλλα στοιχεία στο φως, θα το αποκαλούμε ‘Το έπος του Έβρου’», πρόσθεσε ο κ. Καλεντερίδης.

Αναφορικά με τις κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν στο Αιγαίο, ο κ. Καλεντερίδης τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του στο μεταναστευτικό: «Μέχρι πρόσφατα η Ελλάδα ακολουθούσε τη στρατηγική του κατευνασμού. Στον Έβρο για πρώτη φορά ακολούθησε τη στρατηγική της αποτροπής που  απέδωσε και την ίδια εφαρμόζει και στο Αιγαίο, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις ροές», όπως αναφέρει το newpost.gr

«Επιστρατεύει πλοία-'φαντάσματα' για να στείλει μετανάστες στα νησιά»

«Ο Ενρτογάν θέλει να σπάσει τον τσαμπουκά της Ελλάδας για να ξαναγυρίσει η χώρα μας στο δόγμα του κατευνασμού. Θέλει όσα κέρδη είχαμε στον Έβρο να τα εκμηδενίσει με ενέργειες που θα κάνει στο Αιγαίο. Δεύτερος στόχος του Ερντογάν είναι, αφού σπάσει τον τσαμπουκά της Ελλάδας, να ανακτήσει το μεταναστευτικό χαρτί στα χέρια του, για να πιέζει και να κερδίζει, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο απέναντι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», εκτίμησε ο στρατιωτικός αναλυτής και πρόσθεσε:

«Επειδή με φουσκωτές βάρκες δεν μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα, έχει επιστρατεύσει πλοία-«σκιές», πλοία-«φαντάσματα» όπως λέγονται, που είναι υπό απόσυρση, για να φορτώνει σε αυτά μέχρι και 1.000 άτομα και θα επιχειρήσει να τους στείλει στα νησιά του Αιγαίου. Το γνωρίζει αυτό η Ελλάδα. Οι φύλακες έχουν γνώση. Εκτιμώ ότι αν η Ελλάδα ακολουθήσει πάλι το δόγμα της αποτροπής, θα το αποκρούσουμε με απόλυτη επιτυχία».

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου