Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι ΕΔ: Καταδρομείς ''θωρακίζουν'' τα νησιά - Σε ετοιμότητα για νέα τουρκική πρόκληση


Το σχέδιο της Αθήνας να ''μπλοκάρει'' την Άγκυρα Η Άγκυρα επιχειρεί εν μέσω πανδημίας να προκαλέσει κρίση, όμως άπαντες στον ΕΣ τους περιμένουν στη ''γωνία'' λαμβάνοντας μέτρα. 
 
Ο Ερντογάν παίζει το τελευταίο του ''χαρτί'', καθώς θα χρησιμοποιήσει τους αλλαδαπούς ως ''όπλο'', με σκοπό να πνίξει τα νησιά του Αιγαίου. 

Όπως ανέφερε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα, μεγάλη βρετανική εφημερίδα επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί μετακινήσεως δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στην Τουρκία, καθώς τωρινές δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι τουρκικές αρχές τους άφησαν ελεύθερους από τα ειδικά κέντρα και αυτοί μετακινούνται στις παράκτιες περιοχές των μικρασιατικών παραλίων με σκοπό να έρθουν στα ελληνικά νησιά.  

''Οι Τούρκοι απελευθερώνουν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, προκαλώντας φόβους ότι όλοι αυτοί θα διαφύγουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες'', γράφουν οι Βρετανοί. 

Με ορατό το ενδεχόμενο η Τουρκία να προσπαθήσει να αυξήσει τις ροές των μεταναστών προς τη χώρα μας, η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι σε όλα τα σενάρια. 



Η Αθήνα προχώρησε στην ενίσχυση των συνόρων στη θάλασσα και σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλωτά μέσα του λιμενικού σώματος αυξήθηκαν αριθμητικά σε όλη την ακτογραμμή της χώρας, κατά το διάστημα του τελευταίου δεκαπενθημέρου.  
 
Χθες μάλιστα το τουρκικό πολεμικό πλοίο Kilic II - P334 TCG, προσπάθησε να πραγματοποιήσει εισβολή στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Καστελόριζο, όμως εκεί υπήρχε η ΤΠΚ Ρ72 ''ΒΟΤΣΗΣ'', όπου με έξυπνους ελιγμούς απομάκρυνε τους Τούρκους. 

Ταυτόχρονα ρόλο στην επιχείρηση "αποτροπή στη θάλασσα" αναλαμβάνουν οι Μοίρες Αμφίβιων Καταδρομέων μαζί με το Πολεμικού Ναυτικού. Εδώ και αρκετούς μήνες τα στελέχη των ΕΤΕΘ στα νησιά του βορείου, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου με συνεχείς περιπολίες ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας έχουν στήσει ένα ‘’δίχτυ’’ επιτήρησης. 

Τις τελευταίες όμως εβδομάδες η κινητοποίηση των αμφίβιων καταδρομέων έχει κορυφωθεί. Η ανησυχία των Ελληνικών αρχών για μαζική "απόβαση" υποκινούμενων μεταναστών προέρχεται τόσο από δηλώσεις όσο και από προετοιμασίες στα Τουρκικά παράλια οι οποίες έχουν περιέλθει σε γνώση της Αθήνας.

Η στρατιωτική ηγεσία έχει αποφασίσει να ενισχύσει τις επίλεκτες δυνάμεις σε ακριτικά νησιά κυρίως στα μικρότερα και με άνδρες Ειδικών Επιχειρήσεων από επίλεκτες Μονάδες. Αξιοποιώντας πληροφορίες στοχεύει να έχει συνεχή παρουσία σε "κρίσιμα" μικρονήσια του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου ώστε να μην αιφνιδιαστεί από οποιαδήποτε κίνηση των γειτόνων. 

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου