Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Επιτροπή της γερμανικής βουλής κατηγορεί την Ελλάδα ότι “παραβίασε το διεθνές δίκαιο στον Έβρο”!


Η επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής σε γνωμοδότηση της υποστηρίζει ότι “η στάση των ελληνικών αρχών στον Έβρο δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί συμβατή με το διεθνές δίκαιο”! Οι Γερμανοί που κατά καιρούς μας έχουν…επιπλήξει μιλώντας για “καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ”, πως ακριβώς φαντάζονται ότι ένα κράτος περιφρουρεί τα σύνορα του; Η “επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής Βουλής δεν το εξηγεί”.
 
Το θέμα φέρνει στη δημοσιοότητα η Deutsce Welle.

Τι δεν θεωρεί “συμβατό με το διεθνές δίκαιο”;

Τη χρήση εκτοξευτήρων νερού, δακρυγόνων και του “ανεμιστήρα” που έστελνε το νέφος των τουρκικών χημικών προς το έδαφος της γειτονικής χώρας! Τα τουρκικά δακρυγόνα και χημικά ήταν “συμβατά με το διεθνές δίκαιο”; Η επιτροπή μας αφήνει με την απορία.

Επιπλέον κατηγορούν την Ελλάδα, γιατί αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα της σ΄ όλους όσους συγκεντρώθηκαν στον Έβρο. Υποστηρίζουν δηλαδή ότι μέσα στο χάος που η Τουρκία προκάλεσε θα μπορούσε η Ελλάδα να εξετάσει ποιοι είχαν δικαίωμα στο άσυλο…

Η ίδια έκθεση χαρακτηρίζει αναίτιες τις ανησυχίες των ελληνικών αρχών για τη πιθανότητα να υπήρχαν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους στον Έβρο, εγκληματίες πολέμου ή τρομοκράτες.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή έχει κατά καιρούς πάρει θέση υπέρ των ελληνικών διεκδικήσεων για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

MILITAIRE NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου