Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Οι Κούρδοι χτύπησαν την Roketsan στην Άγκυρα: Μεγάλο πλήγμα στην «καρδιά» της Τουρκίας


Σε ένα πολύ σημαντικό πλήγμα κατά της Άγκυρας προχώρησαν οι Κούρδοι καθώς κτύπησαν το εργοαστάσιο της τουρκικής ROKETSAN στο Ελμαντάγ της Άγκυρας!
 
Oι HBDH ανέλαβαν την ευθύνη και πρόκειται για κουρδική οργάνωση.

Η εταιρία ROKETSAN υπάγεται στον τουρκικό Στρατό και παράγει ρουκέτες και πυραύλους για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Με γραπτή τους ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, οι Μονάδες Εκδίκησης Τεκοσέρ Γκεβέρ του Ενωμένου Επαναστατικού Λαϊκού Κινήματος (HBDH), ανέλαβαν την ευθύνη για την δράση στην ROKETSAN.

Οι HBDH στην ανακοίνωση τους αναφέρουν πως η δράση της Μονάδας Εκδίκησης Τεκοσέρ Γκεβέρ, πραγματοποιήθηκε με ειδική τεχνική και ανέφερε τα εξής :

«Η υπαγόμενη στον τουρκικό στρατό εταιρία ROKETSAN που βρίσκεται στο Ελμαντάγ της Άγκυρας και παράγει πυραύλους και ρουκέτες, σήμερα στις 07/4/2020 και ώρα 14:30 χτυπήθηκε με μια ειδική τεχνική από την Μονάδα Εκδίκησης Τεκοσέρ Γκεβέρ. Στην έκρηξη που συνέβη καταστράφηκαν πλήρως ένα τμήμα των εγκαταστάσεων παραγωγής όπως και την αποθήκης των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ρουκετών. Η μονάδα μας είδε νεκρούς και τραυματίες αλλά δεν ήταν δυνατόν να καθορίσει πόσοι ήταν, Η μονάδα μας αποχώρησε από την περιοχή χωρίς απώλειες και έφτασαν στην βάση τους».

Το κουρδικό πλήγμα έχει ιδιαίτερη σημασία διότι έγινε στην πρωτεύουσα της Άγκυρα σε μια στρατηγικής σημασίας εγκατάσταση. Οι Κούρδοι πέρασαν το μήνυμά τους πως κανένας τουρκικός στόχος δεν είναι ασφαλής όπου κι αν βρίσκεται όσο κι αν προστατεύεται.

Μένει να φανεί κατά πόσο θα επηρεαστεί η παραγωγή της Roketsan το επόμενο χρονικό διάστημα.

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου