Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

SOS από τον Δαλάι Λάμα: Η Ευρώπη θα γίνει μουσουλμανική ή αφρικανική, αν δεν φύγουν οι μετανάστες.


Aν και ο ίδιος ζει ως πρόσφυγας στην Ινδία έπειτα από τη φυγή του από το Θιβέτ το 1959, ο πνευματικός ηγέτης του βουδισμού εξέφρασε μία αμφιλεγόμενη άποψη για το προσφυγικό. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι μόνο ένας «περιορισμένος αριθμός» μεταναστών πρέπει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή ήπειρο για να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.
 
Στη συνέντευξή του, ο Δαλάι Λάμα πρόσθεσε ότι οι μετανάστες που είχαν καταφύγει στην Ευρώπη θα πρέπει να αποκτήσουν εκπαίδευση δεξιότητες πριν επιστραφούν στους τόπους καταγωγής τους. Ακόμη, είπε ότι η Ευρώπη ήταν υποχρεωμένη να φιλοξενήσει όσους χρειάζονται βοήθεια, αλλά τελικά θα πρέπει αυτοί, κάποια στιγμή, να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να υποδεχτούν τους πρόσφυγες και να τους δώσουν εκπαίδευση και κατάρτιση, με στόχο να επιστρέψουν στις χώρες τους με συγκεκριμένες δυνατότητες».

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να συμβεί σε όσους θέλουν να παραμείνουν στις χώρες υποδοχής, απάντησε: «Ένας περιορισμένος αριθμός δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη θα γίνει τελικά μουσουλμανική ή αφρικανική χώρα – δεν είναι δυνατόν».

Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δαλάι Λάμα τοποθετείται με αυτό τον τρόπο για τους πρόσφυγες.
Σε μια ομιλία του που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Μάλμε της Σουηδίας, ο Δαλάι Λάμα υποστήριξε πως οι πρόσφυγες οφείλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους και να τις ξανακτίσουν. «Να τους υποδεχτείτε, να τους βοηθήσετε και να τους εκπαιδεύσετε, αλλά τελικά θα πρέπει να αναπτύξουν ξανά τη δική τους χώρα. Νομίζω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους».

Την ίδια άποψη, επανέλαβε και στη συνέντευξή του στο BBC.

«Μία γυναίκα Δαλάι Λάμα θα πρέπει να είναι όμορφη»

Αμφιλεγόμενη είναι και η άποψη του Δαλάι Λάμα για τις γυναίκες.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο διαδοχής του από γυναίκα, επανάλαβε μία φράση που είχε πει και το 2015: «Μία γυναίκα Δαλάι Λάμα θα πρέπει να είναι (πιο) όμορφη».

«Ο Τραμπ δεν έχει ηθικές αρχές»

«Κόλαφος» ήταν ο Δαλάι Λάμα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον άτομο «χωρίς ηθικές αρχές». «Όταν έγινε πρόεδρος, είπε ότι η Αμερική θα είναι πρώτη. Αυτό είναι λάθος» είπε ο Δαλάι Λάμα στην ίδια συνέντευξη.

Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ εστίασε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ακύρωσης της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, όσο και για τη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ λέγοντας ότι οι ΗΠΑ «πρέπει να αναλάβουν παγκόσμια ευθύνη».

I Ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου