Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ : ΠΡΩΤΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ…ΜΕΤΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ


Για άλλη μια φορά προκαλεί με τις εξωφρενικές δηλώσεις του ο νυν πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου, κ. Σόιμπλε, δείχνοντας απροκάλυπτα την χιτλερικοφασιστική του νοοτροπία, θέτοντας ουσιαστικά την διαχείριση της οικονομίας πάνω από την άξια της ανθρώπινης ζωής.
 
Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας και πρώην υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες μετά την πανδημία κορονοϊού.

Συγκεκριμένα αρνήθηκε με απόλυτο τρόπο ότι είναι ορθός ο ισχυρισμός πως όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ζωής, περιγράφοντας τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν μετά από την πανδημία κορονοϊού.

Μιλώντας στην εφημερίδα Tagesspiegel και σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα περιορίζονται αμοιβαία, καθώς και ότι «αν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά δεν αποκλείει το ότι θα πρέπει (κάποτε) να πεθάνουμε».

Επεσήμανε, δε, ότι το κράτος πρέπει να εγγυηθεί την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη σε όλους, ωστόσο προειδοποίησε πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν απώλειες λόγω του κορονοϊού.

Εξέφρασε επιπλέον την εκτίμηση πως είναι λάθος ότι η οικονομική κρίση μπορεί να ξεπεραστεί «με χρήματα των φορολογουμένων», υπογραμμίζοντας πως το κράτος «δεν μπορεί να αντικαθιστά μονίμως τον τζίρο μας» και προβλέποντας ότι η Γερμανία θα βιώσει δομικές αλλαγές σε πολλά επίπεδα.

Συνέστησε, εξάλλου, στους πολιτικούς να εκμεταλλευθούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις αυξανόμενες μισθολογικές ανισότητες και να δώσουν λύσεις σε προβλήματα τα οποία σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος. (και…άλλα λόγια να αγαπιόμαστε)

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου