Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Αναζωπύρωση στη Λιβύη: Σε εξέλιξη συγκρούσεις στην Τρίπολη - Νέα προώθηση του Εθνικού Στρατού.


Καμία εκεχειρία στη Λιβύη - Διαδοχικές συγκρούσεις μεταξύ του Εθνικού Στρατού και μισθοφόρων του Σάρατζ


Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) δήλωσε ότι σκληρές συγκρούσεις ξέσπασαν με βαρέα και μεσαία όπλα σε αρκετές περιοχές νότια της Τρίπολης την Κυριακή. Ο εκπρόσωπος του LNA δήλωσε: "Σήμερα, ξέσπασαν συγκρούσεις με μαχητές της GNA σε περιοχές εργοταξίων με εκτεταμένη χρήση βαρέων και μεσαίων όπλων".

Άγριες μάχες έλαβαν χώρα και στην Άιν Ζάρα της Τρίπολης χθες το βράδυ, καθώς Σύριοι μισθοφόροι της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) άνοιξαν πυρ κατά θέσεων του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), με το δεύτερο να ανταποδίδει με πλήρη ισχύ.

Η Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη πρότεινε χθες το βράδυ να ορίσει την 18η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία για νέο γύρο διαπραγματεύσεων για τα αντιμαχόμενα μέρη στη σύγκρουση της Λιβύης.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους: "Τα αντιμαχόμενα μέρη της σύγκρουσης στη Λιβύη συμφώνησαν στο τέλος του πρώτου γύρου των συνεδριάσεων της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής (5 + 5), η οποία άρχισε τις εργασίες της την περασμένη Δευτέρα στη Γενεύη και έληξε σήμερα, την ανάγκη να σεβαστούν την εκεχειρία και να διατηρηθεί η κυριαρχία της Λιβύης".

Οι δύο πλευρές υποστήριξαν επίσης, σύμφωνα με την αποστολή, "τη συνεχιζόμενη διαδικασία ανταλλαγής κρατουμένων και επιστροφής των σωμάτων".

Η αποστολή του ΟΗΕ πρόσθεσε: "Ενώ τα δύο μέρη συμφωνούν ότι πρέπει να επιταχυνθεί η επιστροφή των εκτοπισθέντων στα σπίτια τους, ειδικά στους τομείς των συγκρούσεων, δεν έχουν κατανοήσει πλήρως τους καλύτερους τρόπους αποκατάστασης της ομαλότητας σε αυτές τις περιοχές".

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου