Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΑΝΕΜΟΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ…ΝΤΡΟΠΗΣ


Το πρόσφατο επιτήδειο με το τουρκικό πλοίο Oruç Reis, που εισέβαλε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και παρέμεινε επί ώρες αναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση, για να μην αντιδράσει δυναμικά, να δηλώσει ότι το πλοίο το…πήρε ο άνεμος και το παρέσυρε εντός της ελληνικής κυριαρχίας, μας θύμισε την περίφημη φράση του τότε υπουργού Εξωτερικών, κ Πάγκαλο για τια Ίμια, ότι την ελληνική σημαία την…είχε πάρει ο άνεμος.


Είναι πολύ χαρακτηριστικό, πως δυο εμφανείς περιπτώσεις εθνικής μειοδοσίας, για να μην πούμε χειρότερες εκφράσεις, ο άνεμος «σώζει» υποτίθεται την ελληνική αξιοπρέπεια που έχει ήδη κουρελιαστεί από τις τουρκικές προκλήσεις.

Όταν σε μια χώρα φοβόμαστε και την σκιά μας, μην τυχόν και προκαλέσουμε την άλλη πλευρά που συνεχώς μας προκαλεί και οι προκλήσεις αυτές διευρύνονται όλο και περισσότερο εξ αιτίας της δικής μας «κλειστοφοβίας», τότε να μην ελπίζουμε πως θα γλυτώσουμε αυτό ακριβώς που προσπαθούμε να αποφύγουμε, δηλαδή ένα θερμό ακριβώς επεισόδιο ανοιχτής προσβολής της εθνικής μας κυριαρχίας.

Η σύγχρονη ελληνική ιστορία δυστυχώς έχει να παρουσιάσει θλιβερές εθνικές υποχωρήσεις. Από την εποχή των Ιμίων πέρασαν πάνω από είκοσι χρόνια και τα χαστούκια στην εθνική μας αξιοπρέπεια αντί να μειωθούν αυξήθηκαν και εμείς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας να αντιδράσουμε σε ευχολόγια ξέων παραγόντων, που μας αντιμετωπίζουν με υποκριτική συμπόνια
Τοε ελληνικό πολιτικό σύστημα εκτός των τόσων συμφορών που έχει συσσωρεύσει στην ελληνική κοινωνία, βαρύνεται και από τις αλλεπάλληλες υποχωρήσεις στην εθνική μας κυριαρχία.

Αν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή αυτού στου συστήματος, τότε δυστυχώς θα θρηνήσουμε εκτός από εθνικές προσβολές και πολύ πιο τραγικές καταστάσεις.

Ως εδώ και μη παρέκει!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου