Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Η Τουρκία προετοιμάζει σκηνικό για ''θερμό'' επεισόδιο: ''Εμείς έχουμε την ελληνική σημαία που κατεβάσαμε στα Ίμια'


Συνεχίζουν την προπαγάνδα οι Τούρκοι. Μάλιστα τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας καθημερινά κάνουν εκτενή αφιερώματα στο σκίσιμο της σημαία στο ευρωκοινοβούλιο από τον Γ. Λαγό.


Ως γνωστόν, η Άγκυρα έχει εξαπολύσει έναν υβριδικό ''πόλεμο'', χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Είτε μέσω των καναλιών που υποστηρίζουν τον Ερντογάν, είτε μέσω των ενεργειών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. 

Το χθεσινό περιστατικό με το ''Oruc Reis''  αποτελεί άλλο ένα εργαλείο στην επιθετικότητα της Άγκυρας. Με αυτή την κίνηση η Άγκυρα αφενός ''μέτρησε'' αντιδράσεις και αφετέρου ήθελε να δηλώσει παρών στις εξελίξεις.  

Η Αθήνα για άλλη μία φορά ήταν τραγική. Φαίνεται πως δεν έχουν βάλει κάποιοι μυαλό ακόμα, καθώς η δικαιολογία που εκστομίζουν κυβερνητικοί Αξιωματούχοι για τα αίτια της ''εισβολής'' του ερευνητικού στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι μόνο για γέλια!  

Από το ''No ships, no troops, no flags'' της κυβέρνησης Σημίτη, περάσαμε στο ''φταίνε οι καιρικές συνθήκες''! Καμία κίνηση δεν έγινε τυχαία χθες. Η Άγκυρα κάνει προπαρασκευαστικές κινήσεις για ''θερμό'' επεισόδιο στο Αιγαίο και η Αθήνα ''κοιμάται''. Περιμένει την βοήθεια της ΕΕ! Δηλαδή πιστεύουν πως θα στείλουν οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί, ή οι Γερμανοί που έχουν διαλυμένες ΕΔ βοήθεια στην χώρα μας;  

Τα φοβικά σύνδρομα ακόμα υπάρχουν και αυτό εκμεταλλεύεται ο ''σουλτάνος''  

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Σε απίστευτο ρεσιτάλ προπαγάνδας, η οποία όμως έχει σαν στόχο να δημιουργήσει κλίμα στην περιοχή μας, τα τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως η σημαία που κατέβασαν οι δυνάμεις των SAT από τα Ίμια, βρίσκεται στο Nαυτικό μουσείο του Gölcük. 

Αυτό ισχυρίζονται οι Τούρκοι βέβαια, αλλά κανείς δεν γνωρίζει την τύχη της. Αυτό που ξέρουμε είναι η δήλωση τότε Έλληνα Υπουργού, που είχε πει: ''Πείτε ότι την πήρε ο αέρας!'' 

Μάλιστα δηλώσειες για την σημαία έκανε και ο πρώην υπολποίαρχος Αλί Τουρκσέν, o οποίος βρισκόταν μαζί με άλλους Τούρκους στην κρίση των Ιμίων και δήλωσε πως πράγματι τότε οι Τούρκοι πήραν την σημαία και πως την πήγαν στο μουσείο. 

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι οι Τούρκοι θέλουν να δημιουργηθεί ένταση. Αυτό επιδιώκουν, το ζήτημα είναι πως θα αντιδράσει το η Ελλάδα.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου