Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Θρίαμβος για το Συριακό Στρατό: Κατέλαβε σχεδόν τη μισή Ιντλίμπ


Χάνουν συνεχώς έδαφος οι τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα


Θα είναι μια μεγάλη νύχτα για τους τζιχαντιστές της Τουρκίας στο νότιο Ιντλίμπ, καθώς συνεχίζουν να χάνουν αρκετές τοποθεσίες από το Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) στην περιοχή Jabal Al-Zawiya, με τις επιχειρήσεις των δυνάμεων του Άσαντ με την υποστήριξη της Ρωσίας να εντείνονται μέρα με τη μέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Ιντλίμπ, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας κατέλαβε περισσότερες πόλεις και χωριά κοντά στο Kafr Sijnah εν μέσω της πλήρους κατάρρευσης της άμυνας των τζιχαντιστών στο νότιο τμήμα της επαρχίας.

Μεταξύ των περιοχών που ανακατέλαβε ο Συριακός Αραβικός Στρατός το απόγευμα ήταν η πόλη Ma'ar Taseen, στην οποία προέλασε ο κυβερνητικός στρατός πριν από λίγες ώρες.

Εκτός από τη Ma'ar Taseen, ο συριακός στρατός κατέλαβε επίσης το κοντινό Jabla και Ma'ar Tamatar στην καρδιά της περιοχής Jabal Al-Zawiya.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός προωθείται σταθερά προς την πόλη Kafr Nabl, η οποία είναι ένα από τα τελευταία οχυρά των υποστηριζόμενων από την Τουρκία τζιχαντιστών στο εσωτερικό του Jabal Al-Zawiya.

Σε περίπτωση που οι αντάρτες χάσουν την περιοχή Jabal Al-Zawiya, αυτό θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για τις δυνάμεις τους στην Ιντλίμπ, καθώς ο Συριακός Στρατός θα ελέγχει ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής οδού Χαλέπι-Λαττάκεια (M-4).

Με τη στήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ανακατέλαβαν τις παραπάνω περιοχές, τις τελευταίες 48 ώρες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από το 2012 η Kafr Nabl ελεγχόταν από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, οι οποίοι κυριαρχούν ακόμη, μαζί με τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) σε μεγάλο μέρος της επαρχίας αυτής. Τις τελευταίες εβδομάδες το συριακό καθεστώς κατάφερε να ανακαταλάβει σχεδόν τη μισή επαρχία.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου