Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Τουρκικά πυρά κατά ρωσικής βάσης - Ήθελαν να βομβαρδίσουν θέσεις του Συριακού στρατού!


Απίστευτη “ευστοχία” του τουρκικού βαρέως πυροβολικού, το οποίο ενώ ήθελε να σημαδέψει συγκέντρωση συριακών δυνάμεων, πέτυχε ρωσική βάση, προκαλώντας οργή στους Ρώσους.


Πριν από λίγες ώρες, δόθηκε η πληροφορία σε ρωσικό αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι η ρωσική στρατιωτική βάση στην πόλη Tel Rifat στην Συρία, δέχθηκε σε μαζικά πυρά από τον τουρκικό στρατό.

Σύμφωνα με αρκετές πηγές, η επίθεση του τουρκικού πυροβολικού αναφέρθηκε και από τον ρωσικό στρατό, αλλά δεν ανακοινώθηκαν σχετικές πληροφορίες που να αφορούν υλικές ζημιές και θύματα, δεδομένου ότι η επίθεση έγινε με πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος. 

Ο τουρκικός στρατός προσπάθησε να επιτεθεί στις θέσεις του συριακού στρατού, ωστόσο, πολλά βλήματα έπεσαν απευθείας στο έδαφος της ρωσικής στρατιωτικής βάσης, όπως ανέφερε η κοινότητα των στρατιωτικών παρατηρητών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, ένα σημείο ελέγχου κοντά στο χωριό Tel Rifaat, όπου βρίσκονται ρωσικά στρατεύματα, βρέθηκε και αυτό κάτω από τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού", αναφέρθηκε από τους ίδιους.

Μιλάμε για απίστευτη ευστοχία των Τούρκων που παίρνουν σίγουρα βραβείο ανικανότητας.

Οι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές σημειώνουν,  ότι υλοποιώντας τέτοια βιαστικά βήματα ο Ρετζέπ Ερντογάν, ενδέχεται να αντιμετωπίσει μια πολύ σοβαρή σύγκρουση στη Συρία με τη Ρωσία, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με αυτό το θέμα.

Οι ερωτήσεις όμως σχετικά με το μέλλον της προσέγγισης της Τουρκίας με τη Ρωσία αυξάνονται, καθώς συνεχίζονται οι συνέπειες από τη δολοφονία τουλάχιστον πέντε Τούρκων στρατιωτών από υποστηριζόμενες από τη Ρωσία, συριακές κυβερνητικές δυνάμεις τη Δευτέρα.

Η αυξανόμενη ένταση Ρωσίας-Τουρκίας στη Συρία θεωρείται τώρα ότι προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες μια τεράστια ευκαιρία να βελτιώσουν τους στενούς δεσμούς τους με την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε την διήμερη επίσκεψη του στην Ουκρανία, για να ασκήσει πίεση στη Μόσχα, για την Ιντλίμπ .

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ερντογάν καταδίκασε την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ρωσία, ενώ υπέγραψε σημαντική  στρατιωτική συμφωνία με το Κίεβο.

"Η κατάσταση με τη Ρωσία και μια πιθανή κρίση επιταχύνονται και με αυτή την επίσκεψη στην Ουκρανία, φτάσαμε σε ένα σημείο όπου οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας έφτασαν στα όρια τους ", δήλωσε ο καθηγητής διεθνών σχέσεων Huseyin Bagci του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής με έδρα την Άγκυρα.

"Έτσι αφού οι Ρώσοι δεν είναι ευτυχείς, οι Αμερικανοί φαίνεται να είναι ο νικητής της ημέρας", πρόσθεσε ο Μπαγκσί.

Η βαθύτερη σχέση της Άγκυρας με τη Μόσχα προκάλεσε συναγερμό μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα των ΗΠΑ. 

“Οι κυρώσεις των ΗΠΑ “πλήγωσαν” την Τουρκία, με αφορμή την αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού συστήματος πυραύλων S-400, μια κίνηση που παραβιάζει όμως το δίκαιο των ΗΠΑ.
Αλλά το περιστατικό που ενέπλεξε το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό στη Συρία θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε μια επαναφορά των σχέσεων της Τουρκίας με την Ουάσινγκτον”, δηλώνει ο ίδιος.

Το μόνο που είναι ξεκάθαρο για την σημερινή Τουρκία είναι το γεγονός ότι ο Ερντογάν “παίζει”με Ρώσους και Αμερικανούς ταυτόχρονα. 

PANTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου