Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Αίτημα Κ.Μητσοτάκη στην... Α.Μέρκελ να κλείσουν οι συνοριακές διαβάσεις με Τουρκία αλλά όχι τα σύνορα.


'Οπως ανακοίνωσε χθες και έχει ήδη  γράψει το pronews.gr ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ζήτησε βάση  του Κανονισμού 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το κλείσιμο των επίσημων συνοριακών διαβάσεων και συγκοινωνιών με την Τουρκία.


Το αίτημα το έχει υποβάλλει η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ με την οποία επικοινώνησε σήμερα (αυτό δείχνει και ποιος αποφασίζει ακόμα και για τα υγειονομικά θέματα της χώρας) ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Βέβαια το αίτημα αφορά τις «επίσημες» συνοριακές διαβάσεις τις ακτοπλοϊκες συγκοινωνίες κλπ και όχι κλείσιμο συνόρων γενικά όπως γράφεται από τον φιλοκυβερνητικό τύπο.

Αυτό σημαίνει ότι οι εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες που εισέρχονται καθημερινά στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να εισέρχονται χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει.

Αντίθετα κλείσιμο συνόρων θα σήμαινε ότι κλείνει το σύνολο της συνοριογραμμής και ο οιοσδήποτε εντοπισμός λέμβου, πλοιαρίου ή ομάδας παράνομων μεταναστών που εισέρχονται θα αντιμετωπίζοταν με άμεση εφαρμογή του push back.

Κάτι το οποίο δεν υφίσταται μέχρι στιγμής.

Κλειστό είναι από σήμερα το τελωνειακό σημείο διέλευσης των Καστανεών στον Έβρο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισέλθουν στην χώρα από εκείνο το σημείο αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες.

Το κλείσιμο της διάβασης γίνεται κατόπιν εντολής από το Μαξίμου.

Χθες ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Από σήμερα, λοιπόν, η χώρα μας επικαλείται τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά την παράγραφο 6, περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας».

Το τελωνείο έκλεισε στις 11:00 το πρωί και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πότε θα ανοίξει. Αναφορικά με τους Έλληνες που λόγω του κλεισίματος παραμένουν στην Τουρκία θα πρέπει είτε να αναμένουν άνοιγμα του Τελωνείου, είτε να εισέλθουν στην χώρα μέσω του Τελωνείου Κήπων ή μέσω Βουλγαρίας. 

Το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού αλλοδαπών (πάνω από 500)

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου στο ελληνικό έδαφος.

Οι αστυνομικοί με την συνδρομή συνοριοφυλάκων σφράγισαν τα σύνορα και απέτρεψαν την είσοδό τους στο Ελληνικό Έδαφος.

Παράλληλα επικοινώνησαν με τους αρμόδιους Τούρκους αστυνομικούς προκειμένου να λάβουν και αυτοί τα μέτρα τους χωρίς όμως να υπάρξει θετική ανταπόκριση από την απέναντι πλευρά όπως άλλωστε αναμένονταν

Ήδη στα σύνορα με τον Έβρο στέλνονται ενισχύσεις από όμορους Νομούς.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου