Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Με βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ απάντησε η Ρωσία στο τουρκικό τελεσίγραφο


Σκληρή απάντηση της Ρωσίας στο τουρκικό τελεσίγραφο με εκατόμβη νεκρών τζιχαντιστών


Οι προσπάθειες του Τούρκου ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για εκφοβισμό του ρωσικού και συριακού στρατού οδήγησαν σε τεράστιες απώλειες τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα στην επαρχία Ιντλίμπ, που προκλήθηκαν από μεγάλης κλίμακας αεροπορικές επιθέσεις της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, και επαναλήφθηκαν 36 ώρες μετά το τουρκικό τελεσίγραφο.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στο συριακό στρατό, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη άρχισαν να εκτελούν μαζικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον τρομοκρατών λίγο πριν από τη συνάντηση της ρωσικής και τουρκικής αντιπροσωπείας και σε λίγες μόνο ώρες οι μαχητές υπέστησαν σοβαρές απώλειες. Αναφέρεται ότι οι μαχητές έχασαν τουλάχιστον 6 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων, τουλάχιστον δύο εγκαταστάσεις πυραυλικών συστημάτων και διάφορα οχήματα.

"Μια απόπειρα απειλής της Ρωσίας και των συμμάχων της είναι μια από τις μεγαλύτερες ανοησίες. Αν ο τουρκικός στρατός είχε κάνει προσπάθειες να νικήσει τις θέσεις της του SAA ή των ρωσικών στρατευμάτων, αυτό θα είχε τελειώσει με επιθέσεις στις θέσεις παρατήρησης της Τουρκίας, οι στρατιωτικοί των οποίων είναι απολύτως παράνομοι στην Αραβική Δημοκρατία. Αναρωτιέμαι αν ο Ερντογάν θέλει να συνεχίσει να απειλεί τη Ρωσία", ανέφερε ένας αναλυτής της ρωσικής AviaPro.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι στο πλαίσιο της συνάντησης η Ρωσία δέχθηκε μόνο τις προθέσεις της Τουρκίας να διατηρήσει τα παρατηρητήρια στη Συρία, ωστόσο, κάθε τελεσίγραφο είναι απολύτως απαράδεκτο, δεδομένου ότι η Τουρκία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας του Σότσι.

Μια τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή διέσχισε τα συριακά σύνορα, εισερχόμενη την Παρασκευή στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας που ανήκει στην αντιπολίτευση. Το βίντεο που παρατίθεται γυρίστηκε στο χωριό Kafr Lusin, κοντά στο Kafaldin, δείχνει μια μεγάλη συνοδεία αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων και φορτηγών ανεφοδιασμού που φέρουν τουρκικές σημαίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αραβικών ΜΜΕ, η Άγκυρα αύξησε τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία, αφού ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) εισήλθε και απελευθέρωσε τη στρατηγική πόλη Σαρακίμπ, κοντά στην Ιντλίμπ, μετά από ημέρες πολλαπλών επιχειρήσεων.
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) έκανε μια νέα πρόοδο κατά μήκος της εθνικής οδού Χαλεπίου-Δαμασκού (Μ-5), καθώς οι δυνάμεις τους κατάφεραν να ανακαταλάβουν δύο περιοχές από τους τζιχαντιστές σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με μια πηγή από το κυβερνείο του Χαλεπίου, οι ειδικές δυνάμεις "Τίγρεις" του Συριακού Αραβικού Στρατού κατέλαβαν τα αγροκτήματα ICARDA και την πόλη Al-Kisibiyah στο νότιο Χαλέπι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Συριακός Αραβικός Στρατός εξακολουθεί να πιέζει προς βορρά κατά μήκος της εθνικής οδού Χαλεπίου-Δαμασκού, καθώς επιχειρεί να καθαρίσει τις υπόλοιπες περιοχές υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στο Χαλέπι.

Οι δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού στο νότιο Ιντλίμπ ενισχύουν μονάδες στο ανατολικό Χαλέπι, ενώ πλέον έχουν μείνει λιγότερα από 24χλμ. της έκτασης του αυτοκινητοδρόμου Μ-5 υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Τον Ιανουάριο, ο Συριακός Στρατός ξεκίνησε τη δεύτερη φάση της επίθεσης του στη βορειοδυτική Συρία μετά από μια αποτυχημένη κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δυνάμεών του και των τρομοκρατών της "ένοπλης αντιπολίτευσης" που υποστηρίζεται από την Τουρκία στην Ιντλίμπ.

Έκτοτε, ο Συριακός Αραβικός Στρατός κατέλαβε αρκετές περιοχές στη βορειοδυτική Συρία, συμπεριλαμβανομένων των δύο στρατηγικών πόλεων Μααράτ αλ Νουμάν και Σαρακίμπ.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου