Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Με τα VIPER λένε «αντίο» τα τουρκικά F-16: Τον Δεκέμβριο μπαίνει στο εργοστάσιο το πρώτο ελληνικό μαχητικό – Θα είναι εξοπλισμένο με «θανατηφόρο» πύραυλο


Την απόλυτη υπεροπλία αποκτά τα επόμενα χρόνια στον ουρανό του Αιγαίου η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας μετά τη συμφωνία αναβάθμισης των μαχητικών αεροπλάνων F-16.
Τα εξελιγμένα συστήματα των F16 Viper δίνουν την απόλυτη δυνατότητα στον πιλότο να αναγνωρίζει γρήγορα φιλικά ή εχθρικά αεροσκάφη, να λαμβάνει στοιχεία ακόμα και για τον οπλισμό ή τα καύσιμά τους, ενώ πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες που έχει για επιπλέον επικοινωνία με το κέντρο διοίκησης ή για τη λήψη πληροφοριών από αεροσκάφη τύπου AWACS.

Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί σε εμπόλεμη κατάσταση το F16 Viper μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά από μια γκάμα 32 βλημάτων, που διαχωρίζονται σε αέρος – εδάφους, αέρος – αέρος, πολλαπλών χρήσεων και κατευθυνόμενα. Τα βλήματα που μπορούν να φέρουν τα F16 Viper.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το πρόγραμμα των F-16 Viper για την Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο περιθώριο της ενημέρωσης που δόθηκε στους στρατιωτικούς συντάκτες για τις εκδηλώσεις σχετικά με την γιορτή της Αεροπορίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έγιναν γνωστά, τα ελληνικά F-16 Viper θα είναι εξοπλισμένα με ακόμα πιο σύγχρονα, από την υπάρχουσα στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, έκδοση των πυραύλων κατά ραντάρ HARM. Θα είναι επίσης εξοπλισμένα με νέους καταδείκτες λέιζερ και μια ευρεία γκάμα από έξυπνα όπλα.

Στην παρούσα φάση το πρόγραμμα βρίσκεται στην κατασκευή του λογισμικού των αεροσκαφών ενώ σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση το πρώτο F-16 Advance θα μπει στο εργοστάσιο δύο μήνες νωρίτερα καθώς το πρόγραμμα εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, αναφέρει το news,gr

Αυτό σημαίνει πως στις αρχές του ερχόμενου Δεκέμβρη το πρώτο ελληνικό F-16 θα μπει στο εργοστάσιο για την μετατροπή του σε Viper.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στο πρόγραμμα αναβάθμισης θα ενταχθούν συνολικά 85 αεροσκάφη των εκδόσεων Block 52+ και Block 52+Advance. Σύμφωνα μάλιστα με υψηλόβαθμες πηγές του ΓΕΑ, τα 38 F-16 Block 50 του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας, θα αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση (Block 52+Advance) στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ με την αξιοποίηση των υλικών από τα Block 52+Advance.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου