Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

«Βόμβα» από Πομπέο: «Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας εάν χρειαστεί»!


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ανέβασε τους τόνους με την Άγκυρα, καθώς την προειδοποίησε με ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
Βέβαια, δεν ξεκαθάρισε τι θα μπορούσε να προκαλέσει αυτή την «στρατιωτική δράση».

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος για να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη ενάντια στην Τουρκία εάν χρειαστεί», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων, ιδιαίτερα μετά το τέλος του Β΄ΠΠ που ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρει την πιθανότητα ανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά της Τουρκίας.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ προτιμούν την ειρήνη από τον πόλεμο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι σε περίπτωση που απαιτείται κινητική δράση ή στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση», συμπλήρωσε.

Πάντως, ο Πομπέο αρνήθηκε να διευκρινίσει τι θα προκαλούσε μια αμερικανική στρατιωτική απάντηση, δηλώνοντας ότι «δεν θέλω να προκαταλάβω την απόφαση του προέδρου για το αν θα αναλάβει την επιβλητική δέσμευση της χρήσης της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης».

Ακόμη, δήλωσε ότι θα υπάρξουν κι άλλες οικονομικές κυρώσεις, όπως και ότι θα γίνει χρήση της διπλωματικής ισχύος της Ουάσινγκτον. «Αυτές προτιμούμε», συμπλήρωσε ο Πομπέο.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου