Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ισραηλινός πρεσβευτής προς Αθήνα και Λευκωσία: «Δεν πρέπει να περιμένετε από κανέναν βοήθειαΜόνο από τον εαυτό σας»!
Ο Γιόσι Αμράνι, νέος πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, στην πρώτη συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα , έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε Ελλάδα και Κύπρο πως θα πρέπει να επενδύσουν στην εθνική τους άμυνα καθώς σε μία ενδεχόμενη ένοπλη σύγκρουση θα είναι μόνες τους.
Η δήλωση γίνεται στον απόηχο της εγκατάλειψης των Κούρδων από τις ΗΠΑ και λίγες ημέρες μετά από την επίσκεψη και τις διαβεβαιώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο για την «ασφάλεια που προσδίδει στην Ελλάδα η στρατηγική σχέση συνεργασίας με τις ΗΠΑ».

Σε ερώτηση σχετικά με την τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ και στην αδυναμία της Κύπρου να την αντιμετωπίσει, ο Ισραηλινός πρέσβης δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος:

«Ως προς το ερώτημά σας για τη συνέχεια πολιτικής ή τη σταθερότητα των πολιτικών, στις ζωές μας χρειάζεται να απαντάμε σε μεταβαλλόμενες πραγματικότητες.

Αντιλαμβανόμαστε ότι στον κόσμο μας μπορεί να πρέπει να προσαρμόζεσαι σε διαφορετικές πολιτικές, ανάλογα με τις αλλαγές στις κυβερνήσεις και τις συνθήκες.

Στο τέλος της ημέρας, η ισραηλινή εμπειρία υπαγορεύει ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου.
Σύμφωνα με την ισραηλινή εμπειρία, δεν πρέπει να αναθέτεις σε κανέναν άλλο τα εθνικά συμφέροντα ή την εθνική άμυνά σου.

Και το αναφέρω αυτό ως ένα μήνυμα σε εσάς και στους καλούς Κύπριους φίλους μας ότι πρέπει να επενδύσετε στην εθνική ασφάλειά σας, να αναπτύξετε τις δικές σας εθνικές δυνάμεις και να καθιερώσετε τις συμμαχίες σας».

Ελπίζουμε η προτροπή του Ισραηλινού πρεσβευτή Γιόσι Αμράνι να ακουστεί «καθαρά» σε Μαξίμου και στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου…

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου