Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Τα Τίρανα φοβούνται την οργή των Βορειοηπειρωτών: Μπλόκα κατά Ελλήνων στα αλβανικά σύνορα – «Εξτρεμιστές» όσοι τιμούν τον Κ. Κατσίφα


   Δεν επετράπη στον πρόεδρο του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπη Καραθάνο, να εισέλθει στην Αλβανία από την Κακαβιά, περιστατικό που σηματοδοτεί την αρχή της έντασης στην επέτειο θανάτου του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις. 
Τα Τίρανα συνεχίζουν να φοβούνται την εθνική οργή των Βορειοηπειρωτών και «κλειδώνουν» τα σύνορα για οποιονδήποτε έρχεται από την Ελλάδα, αποκαλώντας τον φυσικά εξτρεμιστή.
«Ο Μπάμπης Καραθάνος, ο Έλληνας εξτρεμιστής, αποκλείστηκε από την είσοδο στην επικράτεια της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μόλις πριν από λίγα λεπτά», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
Συνεχίζει:
Ο Καραθάνος ήταν συνοδεία ενός Έλληνα πολιτικού τη στιγμή που προσπάθησε να περάσει στο αλβανικό έδαφος, έχοντας ελληνικό διαβατήριο.
Οι αρχές της Κακαβιάς του έδωσαν ένα χαρτί με το οποίο ενημέρωναν τον Καραθάνο ότι δεν του επιτρέπεται να εισέλθει στην Αλβανία, αφού αποδεικνύεται ότι βρίσκεται στον κατάλογο των ατόμων που είναι γνωστό ότι είναι προβληματικά και δεν δικαιολόγησε τον πραγματικό σκοπό της επίσκεψής του.
Στην Κακαβιά, εν τω μεταξύ, δεκάδες Έλληνες υπήκοοι συρρέουν για να παρευρεθούν στο ετήσιο μνημόσυνο του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα, σημειώνει η αλβανική «JuguNews».
Ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Πύργου για τον Ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα
Μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Χάρη Μιχαλακόπουλου και συμβολή στην τελική διατύπωση του κειμένου, πολλών Δημοτικών Συμβούλων, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύργου (Ηλεία) εξέδωσε, σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή 25-10-2019), ψήφισμα για τον Ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα.
Το ψήφισμα εκδόθηκε ομόφωνα, απόντος του Δημοτικού Συμβούλου της Χρυσής Αυγής και με τον εκπρόσωπο του ΚΚε να βρίσκεται εκτός αιθούσης την ώρα της ψηφοφορίας.
Ως προς το περιεχόμενο του ψηφίσματος, διακρίνονται δύο σκέλη. Στο πρώτο μέρος αποδίδεται τιμή στον Ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα και στο δεύτερο αποδίδονται ευθύνες στην Αλβανική κυβέρνηση γιατί δεν προχώρησε σε διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Έλληνα Βορειοηπειρώτη.
Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Πύργου περνά στην ιστορία ως ο πρώτος Δήμος που εξέδωσε τέτοιου περιεχομένου ψήφισμα και όπως αναμένεται, το παράδειγμά του θα το ακολουθήσουν και άλλοι.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου