Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Κούρδοι κάλεσαν το Ισραήλ να αντιδράσει κατά της Τουρκίας - «Είμαστε σίγουροι ότι θα επέμβετε»!


Τουρκικό ΥΠΑΜ: «Τρίτη στις 22:00 λήγει η κατάπαυση του πυρός - Όσοι "τρομοκράτες" έμειναν στην ασφαλή ζώνη θα εξουδετερωθούν»
Μετά την αποχώρηση(;) των αμερικανικών δυνάμεων ή τουλάχιστον την απομάκρυνσή τους από την περιοχή, το SDF κάλεσε επίσημα το Ισραήλ να βοηθήσει τους Κούρδους στον αγώνα τους κατά των τουρκικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρουν οι “The Times of Israel” εκπρόσωπος του SDF κάλεσε τοΙσραήλ να λάβει δραστικά μέτρα κατά της Τουρκίας:

«Το κράτος του Ισραήλ πρέπει να εργαστεί για να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο και τις δολοφονίες γυναικών και παιδιών όπως και στον ξεριζωμό  των οικογενειών από τις εστίες τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος του SDF.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως είναι σίγουρος πως ο εβραϊκός λαός δεν θα αφήσει τον κουρδικό στο έλεος των διώξεων των Τούρκων εισβολέων.

«Είμαι σίγουρος πως ο εβραϊκός λαός αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση του κουρδικού λαού καθώς έχουν περάσει ανάλογες καταστάσεις στην δική τους ιστορία. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως δεν θα μείνουν αδρανείς απέναντι στην τουρκική τρομοκρατία».

Η Άγκυρα στέλνει επίλεκτες δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία

Τούρκοι κομάντο συνεχίζουν να μεταφέρονται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις «ανιχνευτικές» αποστολές μέσα στις συριακές πόλεις που εγκαταλείπουν οι Κούρδοι μαχητές.

Ξημερώματα Κυριακής, επτά λεωφορεία γεμάτα με Τούρκους κομάντο κατέφτασαν στο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας του Τούρκους στρατιώτες σε συνοριακό πέρασμα απέναντι από την Μάνμπιτζ.

Η Άγκυρα στέλνει την ίδια ώρα μήνυμα προς τους Κούρδους η οποία, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ετοιμάζεται να ξεκινήσει ξανά τις επιχειρήσεις της σε περίπτωση που οι κουρδικές δυνάμεις δεν έχουν αποσυρθεί από την ασφαλή ζώνη μέχρι την Τρίτη στις 22:00.

Η κατάπαυση του πυρός την οποία διαπραγματεύθηκαν η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον ώστε η κουρδική πολιτοφυλακή να αποσυρθεί από τις θέσεις της στη βορειοανατολική Συρία θα λήξει την Τρίτη στις 22.00, δήλωσαν σήμερα τουρκικές στρατιωτικές πηγές. «Ξεκίνησε την Πέμπτη στις 22:00 και άρα θα τελειώσει την Τρίτη στις 22:00», δήλωσαν οι αυτές πηγές.

Η Τουρκία εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου επίθεση στη βορειοανατολική Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), μια οργάνωση την οποία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική», όμως υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες στον αγώνα κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η στρατιωτική αυτή επιχείρηση ανεστάλη από την Πέμπτη χάρη σε μια εύθραυστη εκεχειρία που διαπραγματεύθηκαν η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον. Οι δύο χώρες είχαν δηλώσει πως η κατάπαυση του πυρός θα διαρκούσε «120 ώρες», αλλά δεν είχαν πει ποια ώρα θα έληγε.

Η συμφωνία είχε σκοπό να επιτρέψει στις YPG να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και στην Άγκυρα να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» βάθους περίπου 30 χλμ. Αυτή η «ζώνη ασφαλείας» θα έχει αρχικά μήκος 120 χλμ. και θα εκτείνεται από την πόλη Ταλ Αμπιάντ έως την πόλη Ρας αλ-Άιν, και στη συνέχεια θα αυξηθεί στα 440 χλμ., δήλωσαν οι τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, περίπου 125 οχήματα εγκατέλειψαν τα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των YPG αφότου ξεκίνησε η κατάπαυση του πυρός. «Παρακολουθούμε την κατάσταση εκ του σύνεγγυς», δήλωσαν οι πηγές αυτές. Η Τουρκία δήλωσε πως η επίθεση θα επαναληφθεί μετά τη λήξη της κατάπαυσης του πυρός, εάν τα μέλη των YPG δεν έχουν αποσυρθεί μέχρι τότε από εκεί. «Όταν περάσουν οι 120 ώρες, αν υπάρχουν τρομοκράτες, θα τους εξουδετερώσουμε», δήλωσαν οι στρατιωτικές πηγές.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου