Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Οργή από Μόσχα για Σκόπια: «Δήλωση υποταγής στη Δύση η είσοδος του κρατιδίου στο ΝΑΤΟ» – Τελεσίγραφο σε Ζάεφ


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε πως είναι δύσκολο να μιλήσεις για τα οφέλη που θα λάβει η «Βόρεια Μακεδονία» από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ. Τα Σκόπια, όμως, τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα, θα πρέπει να πληρώσουν για τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις οι οποίες (σ.σ. οι επιχειρήσεις) απέχουν πολύ από τα συμφέροντα του λαού της χώρας.
«Ποιο πραγματικό όφελος θα έχουν τα Σκόπια από τη συμμετοχή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία; Δύσκολο να πω. Αλλά σίγουρα θα πρέπει να πληρώσουν για την υποστήριξη του ΝΑΤΟ.
Τώρα γνωρίζουμε την τιμή, η Ουάσιγκτον το έχει ανακοινώσει. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να πληρώσουν με υψηλότερες αμυντικές δαπάνες για συμμετοχή σε στρατιωτικές προετοιμασίες και επιχειρήσεις που απέχουν από τα συμφέροντα του λαού και (να πληρώσουν) από την απώλεια της δυνατότητας να ακολουθούν κυρίαρχη εξωτερική πολιτική», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Τζορτζ Ένγκελγκαρντ, ερευνητής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, μιλώντας στο Sputnik, εξήγησε ότι «οι Βρυξέλλες θέλουν να εμποδίσουν την επίδραση της Ρωσίας στα Βαλκάνια και αυτός είναι ο λόγος που «σύρονται» στο ΝΑΤΟ οι μικρότερες χώρες της περιοχής».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «μετά την «απορρόφηση» της πΓΔΜ από το ΝΑΤΟ», θα ενισχυθεί η πίεση στη Σερβία και στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας προκειμένου «να τις σύρουν στη συμμαχία».

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου