Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ξεκίνησαν τα προεόρτια της «Γαλάζιας Πατρίδας»: Αερομαχίες στο Αιγαίο και είναι μόνο η αρχή .


Πρελούδιο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» φαίνεται πως ήταν οι δύο νέες εικονικές αερομαχίες που έλαβαν χώρα θες και τις επόμενες ημέρες αναμένεται αύξηση της τουρκικής επιθετικής δραστηριότητας
Χθες Τρίτη, σημειώθηκαν δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών, τα 6 εκ των οποίων ήταν οπλισμένα. Είχε προηγηθεί η εισβολή 10 F-16, δύο F-4 και ενός CN-235, σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα 13 τουρκικά αεροσκάφη έκαναν μία παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου και οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. 
Στην κολοσσιαία άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» εκτός από τα 102 πολεμικά σκάφη του τουρκικού Ναυτικού συμμετέχουν και 20 τουρκικά μαχητικά. Η άσκηση ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου ενώ θα διεξαχθεί σε τρεις θάλασσες: Αιγαίο, Α. Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.Η Αθήνα έχει επιλέξει την οδό της... ψυχραιμίας και είναι σίγουρο ότι η Άγκυρα θα εκμεταλλευθεί την στάση αυτή και θα προχωρήσει σε πολλές ακόμα προκλητικές ενέργειες.
PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου