Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μ.Σαλβίνι διώχνει τους τραπεζίτες: «Τώρα πρέπει να πληρώσουν» -Σαρώνει η Λέγκα – Στο 34% και πάει για αυτοδυναμία


«Τελειώνουν αυτοί που «πίνουν» το αίμα του ιταλικού λαού»
Εφιάλτης για τις Βρυξέλλες, ελπίδα για την Ευρώπη των Εθνών. Οι πολίτες στηρίζουν Σαλβίνι και το δείχνουν πλέον στις δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά που ακολουθούν δείχνουν πως η Λέγκα μπορεί να διεκδικήσει πλέον και την αυτοδυναμία όποτε και να γίνουν εκλογές. Εποχή Σαλβίνι με λίγα λόγια.

Σταθερά πάνω από το 30% βρίσκεται η Lega του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών, Matteo Salvini, που έχει θέσει τον ανάλογο στόχο.

Επίσης σε σταθερά επίπεδα βρίσκεται η διαφορά των εννέα μονάδων, που τη χωρίζει από τον εταίρο της στην κυβέρνηση – Κίνημα των Πέντε Αστέρων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos, η Lega συγκεντρώνει το 34% των ψήφων και με απώλεια 2% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων βρίσκεται στο 25% ενώ ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 16% και απώλεια μίας ποσοστιαίας μονάδας και η Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού, Silvio Berlusconi με 8% και κέρδη μίας μονάδας

ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Την αντικατάσταση κορυφαίων αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, προανήγγειλαν οι κυβερνητικοί εταίροι Matteo Salvini και Luigi Di Maio. Τους προσάπτουν ότι, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν μία σειρά από τραπεζικά σκάνδαλα, στα οποία χιλιάδες καταθέτες έχασαν τις αποταμιεύσεις τους.

«Τώρα πρέπει να πληρώσουν», όπως είπαν χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Lega και ο αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Πρώτο «θύμα» αυτής της «εκκαθάρισης» θα είναι ο Luigi Signorini, μέλος του πενταμελούς εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας του οποίου η ανανεώσιμη εξαετής θητεία λήγει αυτό το μήνα.

«Η διαχείριση της τράπεζας της Ιταλίας και της Consob (σ.σ. επιτροπή κεφαλαιαγοράς) πρέπει να αλλάξει τελείως», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της Lega Matteo Salvini σε συνάντηση με πρώην καταθέτες μικρών τραπεζών του ιταλικού Βορρά.

«Είμαστε εδώ επειδή εκείνοι που θα έπρεπε να έχουν επιβλέψει δεν επέβλεπαν», είπε χαρακτηριστικά. Ένας εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ιταλίας αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση αυτή, όπως σημειώνει το Reuters.

Στελέχη των δύο τραπεζών βρίσκονται σε δίκη μ ε τις κατηγορίες ότι πωλούσαν υπερβολικά υπερτιμημένες μετοχές σε μικρούς επενδυτές και δάνειζαν χρήματα σε πελάτες, υπό την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθούν εν μέρει για την αγορά των μετοχών.

Η κυβέρνηση, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο, έχει διαθέσει 1,5 δισ. ευρώ για να αποζημιώσει τους μικρούς αποταμιευτές που έχασαν τα χρήματά τους και υποσχέθηκε να συστήσει κοινοβουλευτική επιτροπή για να διαπιστώσει ποιος είναι υπεύθυνος.

Di Maio και Salvini είπαν ότι, δεν πρόκειται να λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως το ταμείο αποζημιώσεων μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες της ΕΕ.

«Αν η Ευρώπη συμφωνεί (στο ταμείο αποζημίωσης) τότε είναι εντάξει, αν η Ευρώπη δεν συμφωνεί, τότε για μας είναι ακόμα πιο εντάξει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Salvini.

pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου