Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Τα συντρόφια του ΕΕΤΕ δεν θέλουν την προτομή του Κατσίφα στο Άργος - «Εγείρει θέμα αλυτρωτισμού»


Με μια ανοιχτή επιστολή, τύπου παλιακού ΚΚΕ, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) ζητά απ' τον δήμο Άργους - Μυκηνών να ακυρώσει την απόφαση για την τοποθέτηση προτομής του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην πόλη.
Ο Δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Καμπόσος, ήταν αυτός ο οποίος έθεσε την ιδέα της προτομής του Κατσίφα τον Νοέμβριο του 2018 . Από την αρχή υπήρξαν αντιδράσεις αφού η αντιπολίτευση του δήμου δεν ψήφισε το ψήφισμα του δημάρχου.
Τώρα από το πουθενά, εμφανίστηκε το ΕΕΤΕ που προσπαθεί να μεταπείσει τον δήμο απ' την υλοποίηση της απόφασης σε μια ανοιχτή επιστολή όπου γράφουν ευθαρσώς πως η τοποθέτηση της προτομής, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις, αντιλήψεις που ευνοούν τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων. Για να καταλήξουν πως η κίνηση αυτή του δήμου Άργους - Μυκηνών είναι επικίνδυνη και δεν συμβάλει στην ειρήνη, την αλληλεγγύη και την συνεργασία των λαών.
Να συμπληρώσουμε εμείς κάτι που ίσως να διέφυγε απ' το ΕΕΤΕ, η δολοφονία μέλους της ΕΕΜ από την Αλβανία, επίσης δεν συμβάλει στην ειρήνη και συνεργασία των λαών. Πόσο μάλλον όταν ο νεκρός αυτός σκυλεύεται απ' την γειτονική χώρα δίχως έλεος. Δεν είδαμε καμία τοποθέτηση του ΕΕΤΕ για την δολοφονία του Κατσίφα όσο κι αν ψάξαμε στην σελίδα τους.
Πληροφοριακά, πρόεδρος του ΕΕΤΕ απ' το 2018 είναι η Εύα Μελά, η οποία την περίοδο 2007-2009 ήταν Βουλευτής του ΚΚΕ. Η δική μας συμβουλή στην διοίκηση του ΕΕΤΕ, «αφήστε την πολιτική και πιάστε τα σκαρπέλα».
Διαβάστε το περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής που δημοσιεύθηκε στις 14.2.2019:
Πληροφορηθήκαμε από σχετικά δημοσιεύματα ότι ο Δήμος Άργους- Μυκηνών προτίθεται να προχωρήσει στην δημιουργία και τοποθέτηση προτομής του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Σας επισημαίνουμε ότι ο Δήμος σας θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα και να μην προχωρήσει στην τοποθέτηση της προτομής του Κ. Κατσίφα στην περιοχή σας.
Το ΕΕΤΕ, ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και σύμβουλος του δημοσίου σε θέματα τέχνης, θέτει ζήτημα «σκοπιμότητας» τοποθέτησης της προτομής του Κ. Κατσίφα.
Η τοποθέτηση μιας τέτοιας προτομής εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις, αντιλήψεις που ευνοούν τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων.
Σήμερα, που το θέμα της ειρήνης στα Βαλκάνια είναι ρευστό λόγω των διεθνών οικονομικών ανταγωνισμών και των επεμβάσεων των Διεθνών Οργανισμών, ΝΑΤΟ και ΕΕ αλλά και της Ρωσίας, στα εσωτερικά των βαλκανικών χωρών, μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του Δήμου σας ρίχνει λάδι στη φωτιά, είναι επικίνδυνη και δεν συμβάλει στην ειρήνη, την αλληλεγγύη και την συνεργασία των λαών. Ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό, που ο εθνικισμός ενισχύεται στην Αλβανία, που η Αλβανική Κυβέρνηση εγείρει θέματα Τσάμηδων και με συνεργάτη το ΝΑΤΟ διεκδικεί αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια και επιδιώκει τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».
Οι λαοί έχουν συμφέρον να ζουν ειρηνικά, να απομονώσουν κάθε φασιστική και ρατσιστική φωνή, να καταδικάσουν το ψυχροπολεμικό κλίμα κα τις στρατιωτικές επεμβάσεις, να απομονώσουν όλους εκείνους που έχουν φιλοπόλεμα σχέδια.
Το ΔΣ του ΕΕΤΕ, καλεί το Δήμο Άργους Μυκηνών να μην εγκρίνει την τοποθέτηση της προτομής Κ. Κατσίφα στην περιοχή.
Πηγή: Χιμάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου