Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

EKTAKTO: Tουρκικό φυλάκιο ισοπεδώθηκε στην Ιντλίμπ – Nέο διάβημα Άγκυρας σε Μόσχα!


Βράζουν οι Τούρκοι τόσο με τον Άσαντ, όσο και με την Ρωσία, καθώς πριν λίγο κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση κατά τουρκικού φυλακίου.
Η επίθεση έγινε στην πόλη Ιντλίμπ όπως ανέφερε το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας πριν λίγο.

Οι δυνάμεις του Άσαντ επιτέθηκαν σκόπιμα δήλωσαν Τούρκοι Αξιωματούχοι. Το υπουργείο ανακοίνωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις αμέσως απάντησαν με βαριά όπλα και πως έκανε διάβημα στη Μόσχα σχετικά με το επεισόδιο.

Πηγές στην συριακή κυβέρνηση έχουν εκφράσει εδώ και μήνες την βεβαιότητα ότι η ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις θα κονταροχτυπηθούν με τον μπαρουτοκαπνισμένο συριακό στρατό δεν πρόκειται να αργήσει, μιας και ο τουρκικός στρατός έχει εισβάλει χωρίς άδεια στο συριακό έδαφος και κατέχει παράνομα συριακά εδάφη.

Πρόκειται για το απόλυτο σκηνικό εντός του συριακού εδάφους, από το οποίο μπορεί να ξεσπάσει ακόμα και μεγάλος πόλεμος, μιας τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα έχουν «σφιχτή» αμυντική συμφωνία με την Τεχεράνη.

Ο τουρκικός στρατός δεν φαίνεται να απομακρύνεται από την περιοχή αυτή, παρά την επιμονή του συριακού στρατού να προωθηθεί στις περιοχές των πόλεων Hama και Idlib .

Αυτή η κίνηση από τους Τούρκους αποσκοπεί στο να αποτρέψει τον συριακό στρατό από περαιτέρω προώθηση στο Κυβερνείο του Idlib, καθώς οι τζιχαντιστές και οι συμμαχικές ομάδες τους, δεν είναι σε θέση να αντέξουν τις λυσσώδεις επιθέσεις από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Η Τουρκία έχει παρατηρητήρια σε ολόκληρη τη βορειοδυτική Συρία, τα οποία υποτίθεται ότι ελέγχουν την αποστρατικοποιημένη ζώνη και συμβάλλουν στην ειρήνη στην περιοχή.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου