Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

«Εμφύλιος» στην Τουρκία: Εσπευσμένη αλλαγή αξιωματικών στα Κατεχόμενα – Τους κατηγορούν ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα!




Επιβεβαίωση περί πολιτικής και στρατιωτικής προετοιμασίας αλλαγής σκηνικού και καταιγιστικά γεγονότα έχουμε στην Τουρκία μετά την αποκάλυψη ξένου έγκυρου αμυντικού portal, για την εσπευσμένη αλλαγή αξιωματικών των τουρκικών δυνάμεων Κύπρου, όπου υπήρξε πιστοποιημένα «άρωμα» προετοιμασίας κινήματος εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε συνεργασία πιθανόν με πολιτικούς.


Σύμφωνα με μια σειρά από απόρρητα τουρκικά στρατιωτικά έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή του Τούρκου δημοσιογράφου Abdullah Bozkurt ( που ζει στο εξωτερικό), έχουμε την μαζική χρήση χαλκευμένων αποδεικτικών στοιχείων από το τουρκικό γενικό επιτελείο, τα οποία παρουσιάστηκαν ως πρόσχημα για την απομάκρυνση ανώτερων αξιωματικών της 39ης μεραρχίας πεζικού στην κατεχόμενη Κύπρο, ενώ τους βάλει στο στόχαστρο από το 2017 και μετά .




Οι κατηγορίες εναντίον των Τούρκων αξιωματικών ουσιαστικά λοιπόν αφορούσαν νέο σχέδιο πραξικοπήματος και τρομοκρατίας.
Μιλάμε για τα στρατεύματα που κατονομάζονται πραγματικά ως κατοχικές δυνάμεις και υπάρχουν στο νησί από το 1974, όταν η Τουρκία εισέβαλε με την επιχείρηση Αττίλα.

Πολλοί από τους αξιωματικούς του τουρκικού επιτελείου των στρατευμάτων που διατηρεί η Τουρκία στα κατεχόμενα, απομακρύνθηκαν με σαθρά στοιχεία ως μέρος μιας μεγάλης «αναμόρφωσης» του τουρκικού στρατού από την κυβέρνηση του Ισλαμιστή Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που πράττει ότι έπραττε και ο Στάλιν το 1937 με τις μαζικές εκκαθαρίσεις στο στράτευμα.
Ενδεικτικό είναι η τύχη του Nurullah Özdemir, 47χρονου συνταγματάρχη που υπηρετούσε στο επιτελείο της  39η Μηχανοποιημένη μεραρχίας  Πεζικού, που βρίσκεται στο Çamlıbel (Μόρφου ), μετατέθηκε και εκδιώχθηκε (άγνωστη η τύχη του) με τον ισχυρισμό ότι το όνομά του αναφέρθηκε  σε δήθεν  έρευνα για το πραξικόπημα  το 2016.
Παρόλο που δεν είχε παίξει κανένα ρόλο σε μια πολύ περιορισμένη κινητοποίηση στις κινήσεις της 15ης Ιουλίου 2016, ο ίδιος  είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους πολλούς που θα εκδιώκονταν από τον στρατό.
Επίσης οι συνταγματάρχες, Bülent Demirdöver, Bilal Bayram, Dursun Kalebaşı, ο υπολοχαγός Yener Demir και ο αντισυνταγματάρχης, Uğur Sarı, μοιράστηκαν όλοι την ίδια μοίρα και αντιμετώπισαν κατηγορίες με φανταστικά στοιχεία.
Τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασαν οι τουρκικές αρχές για τη στήριξη των σοβαρότατω κατηγοριών  κατά των αξιωματικών, περιελάμβαναν ακόμα και τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσαν οι συγγενείς τους στην Τουρκία, καθώς και φήμες για συνεργασία τους με αξιωματικούς και στελέχη που ανήκαν στην οργάνωση FETO.
Όπως φαίνεται λοιπόν, καταιγιστικές εξελίξεις έρχονται στην Άγκυρα από την διαφαινόμενη «πολιτική συνωμοσία» που εξυφαίνεται εδώ και καιρό κατά του Σουλτάνου Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να εγκαθιδρύσει εδώ και χρόνια μια δικτατορία ιρανικού τύπου στην χώρα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν ενδέχεται να αντιμετωπίσει ανταρσία μέσα στο ίδιο του το κόμμα, προκαλώντας μεγάλες ανησυχίες (σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο και Ελλάδα φυσικά) για την πορεία της κατάστασης στην χώρα, ενώ Γκιούλ και Μπαμπατζάν ετοιμάζουν νέο κόμμα τον Σεπτέμβριο μεταβάλλοντας τον πολιτικό χάρτη στην χώρα αμετάκλητα.
Οι ΗΠΑ και η Δύση όπως δείχνει και η εμμονή Τραμπ με την Τουρκία παρά τις τεράστιες προσβολές που δέχονται οι ΗΠΑ, δεν πρόκειται να ανεχθούν επί μακρόν τον σουλτάνο.
Ετοιμάζουν κόμματα με δυτοκοτραφείς Τούρκους πολιτικούς, οι οποίοι θα αναλάβουν την εξουσία με άγριο πραξικόπημα με την συνδρομή λαϊκής εξέγερσης (πιθανόν και μετά από οικονομικό κραχ), για να μην παραδώσουν την Τουρκία στην Ρωσία του Πούτιν και την Κίνα.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου