Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Ο Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος την ισλαμοποίηση των Σκοπίων - Δεν υποτίθεται πως η συμφωνία θα τον σταματούσε;


Οι υπέρμαχοι της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας μας βεβαίωναν πως με τη ταπεινωτική για την Ελλάδα συμφωνία και την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα ''μπλοκάραμε την τουρκική επιρροή στα Σκόπια''. 
Φυσικά αυτό το αόριστο επιχείρημα μοιάζει περισσότερο με ευχή, καθώς και η Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ (προς το παρόν), ενώ στην Αλβανία η οποία επίσης είναι στο ΝΑΤΟ, η τουρκική επιρροή είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Τελευταίο παράδειγμα της συνεχιζόμενης επιρροής του Ερντογάν στη γειτονική χώρα των Σκοπίων, είναι η αποκατάσταση και η επαναλειτουργία του τζαμιού της Αχρίδας, στο οποίο μάλιστα πρόσθεσε και μιναρέ παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων.

«Οι θύρες του Τζαμιού του Αλί Πασά άνοιξαν στον πρέσβη της Τουρκίας στη χώρα μας,  στην ομάδα του και στους εκπροσώπους των μουφτήδων από την Οχρίδα, που σήμερα ελέγχουν το θρησκευτικό κτήριο και το επίσημο άνοιγμά του αναμένεται να γίνει παρουσία του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», σημειώνει στη διαδικτυακή έκδοση το σκοπιανό κανάλι  ‘Sitel’.

Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και της κοινωνίας των πολιτών, για την οικοδόμηση ενός μιναρέ με το πρόσχημα της αποκατάστασης του παλαιού τζαμιού που έγινε χωρίς οικοδομική άδεια, ο πρέσβης της Τουρκίας Τούλι Ερκάλ Καρά είπε ότι τίποτε δεν είναι παράνομο και το οικοδόμημα κτίστηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως σημειώνεται.

Ο Τούρκος πρέσβης δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων ότι η αποκατάσταση του θρησκευτικού κτηρίου θα εμπλουτίσει την  (τουρκική) πολιτιστική κληρονομιά και ενδεχομένως θα αυξήσει τον αριθμό των (Τούρκων) επισκεπτών στην πόλη.

Με λίγα λόγια η ισλαμοποίηση των Βαλκανίων και η δημιουργία του ''ισλαμικού τόξου'' εναντίον της Ελλάδος συνεχίζεται κανονικά, παρά τις ταπεινωτικές συμφωνίες που ήταν διατεθειμένη να υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου