Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ «ΘΥΕΛΛΑ» ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΤΙ…ΚΑΝΕΙΣ;;;


Υπάρχουν τρία δεδομένα στην σημερινή κατάσταση που πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν.
Το πρώτο είναι ότι ο Ερντογάν έχει στην ουσία αποδιοργανώσει σε μεγάλο βαθμό τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις καθώς έχει στείλει στις φυλακές εκατοντάδες ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς, έχει προκαλέσει την παραίτηση εκατοντάδων στελεχών ιδιαίτερα στο τουρκικό ναυτικό, ενώ παράλληλα έχουν εμφανιστεί φαινόμενα διαλύσεως με αθρόες λιποταξίες και πολύ περίεργα «ατυχήματα» με πολλούς νεκρούς.

Βέβαια δεν θα πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι συνεχίζεται μια εξοπλιστική κούρσα που έχει εξοπλίσει μια τεράστια στρατοκρατική μηχανή, η οποία ανεξέλεγκτη είναι ικανή να προκαλέσει θανάσιμα χτυπήματα όπως ένα πληγωμένο θηρίο που επιτίθεται στον εχθρό του.

Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι έχει κατορθώσει μέσα σε λίγα χρόνια να προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.

Το ρήγμα στις σχέσεις με το Ισραήλ όχι μονό δεν έκλεισε αλλά βαθαίνει ακόμα περισσότερο.
Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ έχουν διαρραγεί ανεπανόρθωτα.

Με την Αίγυπτο σοβεί μια πρωτοφανή κρίση στην ιστορία των δυο χωρών. Υπάρχουν τα προβλήματα με τον εμφύλιο στην Συρία, με το Ιράκ, ενώ με το Ιράν υπάρχει ένα περίεργο αίνιγμα σχετικά με τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Τεχεράνη αλλά αναμφίβολα οι δυο χώρες είναι κάθετα αντίθετες σχετικά με το μείζον θέμα της Συρίας.

Με την Ρωσία υπάρχει μια περίεργη σύμπραξη καθώς ο Πούτιν παίζει το χαρτί της Τουρκίας για να προκαλέσει μεγάλο έρημα στο ΝΑΤΟ.

Το τρίτο δεδομένο είναι πως στο εσωτερικό συνεχίζει να μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος στον ίδιο χώρο που ο Ερντογάν στηρίχτηκε για να ανέλθει στη εξουσία, δηλαδή στο πολιτικό Ισλάμ.

Ο πρώην πνευματικός του «πατέρας», ο Φετουλάχ Γκιουλέν, είναι πλέον ο μεγαλύτερος εχθρός και αυτό δημιουργεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Ήδη πολλοί πρώην στενοί του συνεργάτες, (Γκιουλ Νταβούτογλου κλπ) οργανώνονται να τον αντιμετωπίσουν με ένα καινούριο κόμμα

Είναι εμφανές ότι αυτοί που επέλεξαν κάποτε τον Ρ.Τ.Ερντογάν για ηγέτη της Τουρκίας, έχουν αποσύρει πλέον την εμπιστοσύνη τους. Χαρακτηριστικό είναι πως δυο από τα μεγαλύτερα τουρκικά ισλαμικά τάγματα, οι Σουλεϊμαντζιλάρ και οι Yeni Asyalar έχουν στραφεί τελευταία εναντίον του,

Η διαδικασία κλονισμού ακόμα και ανατροπής της εξουσίας του Ερντογάν περνά μέσα από πολλές συμπληγάδες, όπως των S-400, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλουμ ( με πιο ακραίες ανθελληνικές θέσεις) η Τουρκία είχε πέσει σε θανάσιμη παγίδα με τους ρωσικούς πυραύλους, αλλά και της κατάρρευσης του οικονομικού θαύματος της περασμένης δεκαετίας

Το επίμαχο και καίριο ερώτημα είναι το πως ένας, όπως το απέδειξε πραγματικά πονηρός ηγέτης, όπως είναι ο Ερντογάν, θα θελήσει να ξεπεράσει την δύσκολη κατάσταση που έχει βρεθεί.

Μια Ελλάδα αποδυναμωμένη, μια Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κατοχή με ένα προδοτικό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο και μια ελληνική κοινωνία καταπονημένη και εξαντλημένη από την οικονομική κρίση, φαντάζει να είναι προκλητικό δέλεαρ για κάποιους ανεγκέφαλους στην Άγκυρα

Θύελλα που πλησιάζει και εμείς…

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου